Tim studenata “Drumska Strela” predstavio novu formulu

Formula Student tim Drumska Strela predstavio je novo vozilo za sezonu 2017 u ponedeljak 29. maja, u prepunom amfiteatru Mašinskog fakulteta.

  • 0

Više od 700 ljudi došlo je da vidi otkrivanje šeste formule sa kojom će naši studenti predstavljati Srbiju na prestižnom, međunarodnom, Formula Student takmičenju. Među prisutnima su se našli dekani, profesori, prijatelji projekta, stari članovi tima, kao i ponosni roditelji i prijatelji.

Preko pedeset studenata sa deset fakulteta Univerziteta u Beogradu učestvovalo je u izradi novog vozila, na kom su radili sedam meseci.

U timu su studenti Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Elektrotehničkog, Ekonomskog, Saobraćajnog, Fizičkog, Šumarskog fakulteta, FON-a, Vojne akademije i Fakulteta primenjenih umetnosti.

Osim otkrivanja novog vozila, tim Drumska Strela je predstavio i kako izgleda biti deo najvećeg i najzahtevnijeg studentskog projekta, koji za cilj ima edukaciju i razvoj studenata kroz godinu dana konstantnog učenja, rada u timu, i rešavanja problema.

Najbolji pokazatelj vrednosti ovog projekta jeste poverenje državnih institucija, fakulteta, i firmi koje su dugogodišnji prijatelji tima.

Studenti su prezadovoljni onim što su za sada postigli, ali se nadaju da će svake godine biti još bolji. Kako kažu, najveći uspeh tima je to što iz godine u godinu unapređuju formulu, a ove godine su predstavili vozilo sa najboljim tehničkim karakteristikama do sad.

Oni su već na trećem vozilu ugradili prvi aero paket, a na petom izradili isti od karbonskih vlakana, poput onog koji se sreće u Formuli 1.

U ovoj sezoni su povećali broj delova koji se izrađuju od karbona, i primenili dosta novih inženjerskih rešenja kako bi snizili masu vozila.

Cilj je da do prvog takmičenja, koje se održava u Italiji od 19. do 23. jula, ispitaju vozilo i izvrše što više testiranja na stazi, kako bi postigli što bolji rezultat. Članovi tima koji voze na takmičenju biće zauzeti treninzima sve do samog odlaska u Italiju, a zatim i u Češku i Nemačku.

Ove godine ih očekuje najzahtevije Formula Student takmičenje, koje se održava na stazi u Hokenhajmu, i koje okuplja najbolje timove iz celog sveta.

Ostaje da im poželimo sreću i puno uspeha, koji nakon ovoliko truda neće izostati!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA