≫ 

Prva pobeda Mege nad Partizanom ove sezone!

Neizvesna završnica u dvorani "Aleksandar Nikolić" pripala je gostima

  • 23

Odličnu borbu prikazali su košarkaši Partizana i Mega Leksa u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru 14. kola Superlige, koja je na kraju pripala Megi - 98:102 (21:23, 21:22, 37:27, 29:30).

Ovo je bio prvi trijumf ekipe Dejana Milojevića nad crno-belima ove sezone posle pet poraza. Najefikasniji je bio Mušidi sa 24 poena, od toga čak pet trojki iz osam pokušaja. Ognjen Jaramaz je dodao 22 poena, a nekio su bili ključni u samoj završnici. Po 13 poena ubacili su Kaba i Lešić, a Rebić deset poena.

Na drugoj strani je najbolji bio Vilijam Hečer sa 20 poena (tri od pet za tri poena), koliko je dao i Birčević. Marinković je upisao 16, Ratkovica 11, a deset Korpivica.

Ovom pobedom bi Mega mogla da završi kao trećeplasirana, ali to će se znati posle utakmice Borac - FMP. Ukoliko ekipa iz Železnika bude slavila u Čačku, igraće protiv Partizana.

Posebno je zanimljivo bilo u četvrtoj četvrtini, gde je Vilijam Hečer potpuno izdominirao i zamalo spasao crno-bele iz neprijatne situacije. Amerikanac je samo u poslednjoj deonici ubacio 18 poena.

Upravo je posle njegove trojke Birčević svojim poenima doneo prednost domaćima, ali je Mušidi zakomplikovao novom trojkom za Megu i rezultat 97:96. Hečer je potom promašio polaganje, a Jaramaz je sa penala bio precizan za 99:96, a potom je napravio faul nad Ratkovicom na 15 sekundi do kraja.

Ratkovica je takođe bio precizan sa linije za slobodna bacanja, a u narednom napadu je Sava Lešić usamljen pogodio uz faul. Nije iskoristio dodatno slobodno bacanje, ali na drugoj strani ni Andrić nije pogodio iz prodora. Napravljen je faul nad Jaramazom, koji je bio polovičan, što je opet bilo dovoljno za pobedu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA