≫ 

Đoković se posle 1. seta uozbiljio i pregazio Španca: U četvrtfinalu ga čeka Tim! (FOTO)

Neugodni Vinjolas je samo u prvom setu pokazao zašto je pre mesec dana eliminisao Endija Marija u Monte Karlu, ali ruku na srce, i Novak mu je olakšao sporim startom

  • 30

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, po 11.  put u karijeri.

Drugi teniser sveta savladao je Alberta Ramosa Vinjolasa u tri seta 7:6(5), 6:1, 6:3.

Ovo je bio četvrti trijumf Novaka nad Špancem u isto toliko duela, a naredni protivnik biće mu Austrijanac Dominik Tim, koji je lako savladao Argentinca Orasija Sebaljosa 6:1, 6:3, 6:1.

>>> Pa ko nam se to ušunjao u ložu u toku Novakovog meča? (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Neugodni Vinjolas je samo u prvom setu pokazao zašto je pre mesec dana eliminisao Endija Marija u Monte Karlu, ali ruku na srce, i Đoković mu je olakšao sporim startom.

Španac je krenuo svom snagom, slao loptice na Novakovu bekend stranu - i odmah stigao do brejka. U jednom momentu je bio u seriji poena 10:2, i namučio Novaka na njegov servis u trećem gemu, koji je trajao čak 13 minuta. Viđeno je sedam "đuseva", a Novak je uspeo tu da spase dve brejk lopte.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Problematičan je, pre svega, bio Đokovićev prvi servis, koji je bio na procentu ispod 40 odsto. Uspeo je Novak da vrati brejk, da bi mu Španac ponovo oduzeo servis.

Sreća je pogledala Novaka u osmom gemu za ribrejk - Vinjolas je dva puta pogađao vrh mrežice, što je olakšalo Novaku da osvoji važne poene i izjednači na 4:4. Stvar je morala da bude rešena u taj-brejku: do minibrejka je prvi stigao Đoković posle neiznuđene greške Španca, a onda je forhend paralaleom osvojio poen. Poveo je potom 4:0, ali je posle lošeg drop šota i pada koncentracije, Španac vezao četiri poena za povratak drame.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Usledio je prvi servis volej Đokovića i uspešan brzinski izlazak na mrežu, ali Vinjolas je dobrom paralelom iz forhenda pogodio za 5:5. Dao je minibrejk i šansu Novaku predugom loptom, taman za prvu set loptu Srbina na njegov servis, koju je iskoristio.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U drugom setu je samo jedan teniser bio na terenu. Servis i ritern na mestu, kao i konstantna koncentracija i ozbiljaĐokovn pristup.

U trećem je Novak ponovo napravio brejk na startu, ali je Španac igrao rasterećenije, uspee da osvoji nekoliko atraktvnih poena protiv Novaka i u vrati mu brejk. U šestom gemu ipak Novak ponovo vrši pritisak i oduzima servis za 4:2.

Srećom po Đokovića, uspeo je da završi posao do mraka, i na miru može da se posveti pripremi za narednog protivnika - Tima je dobijao pet puta do sada u isto toliko mečeva.

Poslednji put je to bilo u polufinalu Rima (6:1, 6:0), ali mladi Austrijanac u Parizu igra sa velikim samopuzdanjem - do četvrtfinala je stigao bez izgubljenog seta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA