Srpski basketaš iskopirao čuvenu fintu Bodiroge zvanu "Bič" FIBA ga je odmah proglasila za najbolji potez ikada! (VIDEO)

Član reprezentacije Srbije u basketu 3 na 3 koja je šampion sveta, Dušan Domović Bulut, izveo je najbolji potez u ovom sportu, svih vremena ali koristeći fintu proslavljeng srpskog asa

  • 5

Jeste da ovaj sport pod okriljem Fiba ne postoji zvanično mnogo dugo (tek nekih 10 godina) ipak je potez Dušana Buluta izazvao najveće reakcije.

On je najpre izveo Bodiroginu fintu tako što je levom rukom pustio loptu u levo, a zatim je desnom rukom vratio desno, ali kroz noge protivniku.

Za razliku od finte Bodiroge, koji loptu vraća u suprotnu stranu ali ispred igrača, Bulut je otišao korak dalje, pa je čak probacio kroz noge rivalu što je neverovatno teško.

Ali, ima dosta toga i u tome što su igrali protiv stranaca koji slabo znaju naše finte lokalnih basketaša ispred zgrade, i što je to nivo košarke mnogo niži od onoga na kome je Bodiroga igrao, koji je svoju fintu prodao i Drim timu 2004 u Beogradu.

Pogledajte video najboljih 10 poteza FIBA 3 na 3 svih vremena, a Bulutov je na kraju jer je najbolji.

Ta finta se inače zove "BIČ" u košarkaškom žargonu ili na engleskom The Whip, ili Shammgod,

Pogledajte kako je to Bodiroga radio:

(D.S.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA