MASOVNA TUČA U SARAJEVU: Slovenci isprovocirali Manijake povicima: Nož, žica, Srebrenica! (VIDEO)

- Ostali navijači koji budu dolazili iz Slovenije biće dočekani na ulazu u Kanton Sarajevo - rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo

  • 4

Navijači Maribora koji su se jutros oko 11 sati u centru Sarajeva sukobili sa pristalicama Željezničara neće gledati revanš utakmicu dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona i pod policijskom pratnjom ispraćeni su za Sloveniju.

- Grupa koja je učestvovala u neredima ispraćena je prema Sloveniji. Ostali navijači koji budu dolazili iz Slovenije biće dočekani na ulazu u Kanton Sarajevo - rekao je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo za portal "Kliks".

Policija Kantona Sarajevo izdala je saopštenje u kome se navodi da su nerede ispred kafića u Štrosmajerovoj ulici izazvali navijači Željezničara.

Kako su preneli lokalni mediji, incident u kome se povređena dvojica policajaca dogodio se u kafiću ispred sarajevske Katedrale, a huligani su u sukobu koristili pepeljare, flaše i ostale predmeti koji su im bili dostupni. U sukobu je  uništeno nekoliko izloga i bašti okolnih kafića.

SLOVENCI PILI PIĆE I SKANDIRALO SLOBI!?

Svedoci sukoba navode i da je grupa navijača Maribora sedela u bašti i da su uzvikivali ime Slobodana Miloševića, Željka Ražnatovića Arkana. Očevici tvrde da su sukob inicirali pijani gosti iz Slovenije skandiranjem "Nož, žica, Srebrenica" i klicanjem ratnim zločincima, što su Slovenci "pokupili" od  navijača Levskog koji su onomad tako provocirali navijače Sarajeva.

- Nekoliko desetina navijača Maribora krenulo je da bakljama pali tende po kafićima i da skandira  'Nož, žica, Srebrenica' i ostale gadosti. Prvo su se pobunili ljudi koji su sedeli u kafićima u Štrosmajerovoj ulici, a onda su se odnekud pojavili navijači Željezničara i počela je masovna tuča - rekao je očevidac sukoba za portal SportSport.ba i dodao da je policija intervenisala tako što je počela da tuče navijače "Želje", a Slovence je samo sprovela, iako su "oni bili agresivniji".

Bosanski mediji prenose da su specijalci blokirali deo grada u kome je došlo do sukoba i da praktično niko ne zna gde su odvedeni navijači Maribora, kako bi bili izbegnuti veća problemi. Policija nije saopštila broj povređenih, kao ni stepen povreda.

Željezničar i Maribor igraju večeras od 21 sat na stadionu Koševo revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom susretu Slovenci su u Mariboru pobedili sa 4:1, iako je Željezničar prvi stigao u vođstvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA