Luka Modrić svedok na suđenju Zdravku Mamiću: Ispričao koliko mu je para dao na ruke za transfer u Totenhem!

U sredu bi svedok trebalo da bud igrač Liverpula Dejan Lovren, koji će svedočiti o svom trasferu 2010. iz Dinama u francuski Lion.

  • 5

Fudbaler Real Madrida, 31-godišnji Luka Modrić, svedočio je na suđenju predsedniku Dinama Zdravka Mamića.

>>> Kao da su ugledali duha: Fudbaleri Reala poludeli kad su videli uljeze na dodeli pehara, Ramos hteo da bije jednog (VIDEO)

Modrić je najviše pričao o okolnostima svog transfera iz Dinama u Totenhem 2008. godine i o podeli novca od transfera između njega i Dinama, odnosno Zdravka Mamića.

- Zdravka Mamića poznajem od 14. godine, kada sam došao u Dinamo. Tada smo uz pristanaka mojih roditelja potpisali ugovor u Agenciji, tokom koga sam imao mesečna primanja od oko 500 nemačkih maraka, opremu za fudbal, plaćeni stan, a ugovorom je bilo predviđeno i da s navršenih 18 godina dobijem automobil Golf V.

- Bilo je dosta igrača u Agenciji koji su takođe imali potpisane ugovore s Mamićem- prisetio se Modrić dodajući kako je platu počeo da prima tek pošto je s Dinamom potpisao prvi ugovor.

Modrić je rekao da je s Dinamom potpisao ugovor 2004. godine, a da je aneksom tog ugovora bilo predviđena podela zarade od mogućih transfera.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

U Totenhem je prešao za oko 21 milion evra. Na pitanje državnog tužioca kako se obavljala podela novca od transfera, Modrić je odgovorio da je polovina novca koju je Totenhem isplatio Dinamo isplaćena na njegov račun, a on je deo novca, prema građanskom ugovoru sa Zdravkom Mamićem, isplaćivao na ruke Mamićevom sinu ili bratu.

Prema optužnici, Modriću je za transfer u Totenham isplaćeno 67 miliona kuna (oko devet miliona evra), od čega je Zdravku Mamiću dao oko 52 miliona kuna (sedam miliona evra).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krusevac

    13. jun 2017 | 15:53

    Pa dobio si od Mamica sve sto jednom tinejdzeru i mladom coveku treba u tim godina, ulozio je u tebe ozbiljne pare, normalno je da mu se kad dodje vreme sve isplati visestruko. To se svugde u svetu radi, samo Mamica razapinju na krst! Pravda za Mamica! Svi uspesni hrvatski fudbaleri u zadnjih 10-ak godina su tu zahvaljujuci Maminju! Nasi sve uzimaju za sebe, ne isplacuju klincima ni osnovne stipendije!

  • Vosa

    13. jun 2017 | 17:46

    Nije Mamic zlato al nisu ni u fudbalu jasni zakoni. Jedino sta je sigurno je da niko ko je igrao u Dinamu kod Mamica nije ostao siroma. I da je Dinamo ubedljivo najuspesniji i najorganizovaniji klub od Baltika do Jadrana

  • Dr

    13. jun 2017 | 15:39

    Pa sto je prista nego mu zinula guzica samo da ode u neki strani klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA