≫ 

Srpkinje porazom krenule u odbranu zlata: Grkinje dobile bitku u reketu

Naredni meč Karadžićeve devojke igraju u subotu protiv Francuske

  • 8

Košarkašice Srbije, aktuelne evropske prvakinje i trećeplasirane sa poslednjih olimpijskih igara, porazom su počele Evropsko prvenstvo u Češkoj.

Devojke trenera Stevana Karadžića izgubile su meč 1. kola C od Grčke rezultaom 69:60 (19:11, 16:19, 18:21, 16:9).

U grupi sa Srbijom i Grčkom još su Slovenija i Francuska, koja je sledeći rival naše selekcije, već u subotu (20:30).

U "Kralovka Areni", Srpkinje su izgubile bitku u reketu - čak 40 poena su primile, a tek 14 dale Grkinjama, pa stoga ne treba tražiti druge razloge poraza naše reprezentacije.

Put ka pobedi i preokretu, sem toga, praktično je ostao samo na pokušaju posle isključenja naše najbolje igračice na utakmici Jelene Milovanović koja je pet minuta pre kraja, zbog pet ličnih, morala na klupu. Do tada, bila je naše najjače ofanzivno oružje sa 17 poena i 8 skokova.

Druga najraspoleženija u redovima Srbije bila je Ana Dabović sa 14 poena, doduše uz loše procente za tri poena (1/7), dok je treća "dvocifrena" bila Jovanović sa 10 poena.

Kod Grkinja, koje su vodile gotovo sve vreme, briljirala je Evantija Maltsi sa 16 poena, 9 skokova i pet asistencija, dok je najefikasnija bila je Artemis Spanou sa 18 poena i skoro perfektnim šutem za dva (9/10).

Kaltsidu je dodala 15, a Sotiriu 12.

Grčka je vodila najveći deo vremena, sem krajem treće deonice, kada su naše napravile seriju 8:0 i povele 51:50, ali to je, ispostavilo se, bilo i poslednje vođstvo Srpkinja. Grkinje su vodile glavne reč u poslednjoj četvrtini, pronalazile bolja rešenja u napadu i uz čvrstu odbranu uspele da uvedu meč u mirnu završnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tz

    16. jun 2017 | 21:15

    Ista ekipa, a igra ne moze da se poredi sa onom kada je Marina bila trener. Sta znaci dobar trener, vidi se sada. Ovo je mucenje, tesko sa gledanje. Daj Boze da prodju grupu...

  • Wien

    16. jun 2017 | 20:51

    Bez ideje bez napada bez odbrane bez trcanja bez zelje za trijumfom bez.....ma uzas...

  • džordž

    16. jun 2017 | 20:04

    pratim sport dosta dugo i muški i ženski ali goreg trenera od karadžića nisam video..čovek je totalno sluđen,izgubljen u vremenu i prostoru..strašnoooo !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA