Parma se vratila u Seriju B!

Omiljeni klub mnogih sve je bliži najvišem rangu takmičenja na "čizmi"

  • 8

Fudbalski klub Parma naredne sezone igraće u Seriji B pošto je, u Firenci, pobedila Alesandriju 2:0 u finalu plej-ofa Lega-pro takmičenja, odnosno treće lige.

Ovo je slavnom klubu iz pokrajine Emilije-Romanje drugi prelazak iz nižeg u viši rang posle samo dve sezone i eliminacije u Seriju D (poslednji rang profesionalnog fudbala) zbog bankrota.

Parma će naredne sezone imati priliku da se vrati u elitni rang italijanskog fudbala posle skoro deset godina (ispali u sezoni 2007/2008) kada je krenuo sunovrat ovog mnogima omiljenog tima čiju su slavu sredinom  devedesetih i početkom dvehiljaditih pronosili velikani poput Krespa, Verona, Bufona, Asprilje, Benariva, Zole, Dina Bađa, Kouta, Sensinija, Fabija Kanavara, Tirama, Freja i ostalih...

Parma je dvostruki osvajač UEFA Kupa (Liga Evrope današnja), trostruki osvajač italijanskog Kupa i jednog Superkupa Italije i Superkupa Evrope.

U finalu baraža Parmu su do pobede odveli strelci golova Manuel Skavone i Manuel Noćiolini.

Pored Parme, u Seriju B su se kroz regularni deo sezone plasirali Kremoneze, Venecija i Fođa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grga

    17. jun 2017 | 21:46

    Ajmo Mlekadzije, sledece sezone ako Bog da eto nas u seriji A.

  • bakero

    18. jun 2017 | 03:06

    Kao mali sa 8,9 godina nosio sam tada dres jednog velikog evropskog tima koji se zvala Parma! legendarne zute mlekadzije i ekipa Bufon na golu Tiram,Kanavaro Veron,Krespo i mnogi drugi. jako bi bio srecan da ovaj tim opet hara kao nekada !

  • čarls bronson

    18. jun 2017 | 07:43

    Lepa vest za Parmine simpatizere , ali za mene će biti lepša novost kada budete sledeće godine objavili da je to isto uradio moj OFK Beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA