13

Srbiju čeka možda najjači Eurobasket do sada: Svi rivali dolaze kompletni! (VIDEO)

Sve ekipe najavile da dolaze u najjačem sastavu jer se od ove sezone Eurobasket igra na svake četiri godine

Rio 2016, Olimpijske igre, Košarka muškarci Srbija - Hrvatska
Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Srbije nastupaće na Eurobasketu (31. avgust – 17. septembar) u grupi D u Istanbulu sa ekipama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.

>>> Đorđević saopštio spisak i najavio: Idemo u borbu na medalju na Eurobasketu! (VIDEO)

Posle prve faze naša ekipa u osmini finala ukršta sa grupom C gde se nalaze selekcije: Hrvatske, Češke, Španije, Crne Gore, Rumunije i Mađarske. Nema sumnje da je cilj da budemo na jednom od prva dva mesta kako bi izbegli Špance i Hrvate u prvoj eliminaciji.

>>> Ovo su Đorđevićeva iznenađenja na spisku: Nema dvojice koju su možda svi očekivali! (VIDEO)

Što se tiče četvrtfinala, tu se ukrštamo i sa grupama A i B, koje će se prethodno sastati u osmini finala, a tamo imamo grupa A: Francuska, Finska, Slovenija, Poljska, Island i Grčka.

Grupa B: Litvanija, Italiju, Gruziju, Izrael, Nemačku i Ukrajina.

U osmini finala ukrštaju D1 -C4, D2- C3 i tako dalje, Hipotetički ako budemo prvi u grupi D, onda ćemo u osmini finala igrati sa četvrtim iz Grupe C (Što bi mogla da bude Češka) a onda u četvrtfinalu sa pobednikom duela A2 – B3 što mogu da budu Italija, Francuska, Litvanija, Grčka  Slovenija, ali i ako iznenade Gruzija,Finska, Poljska.

Šta očekujete od srpskih košarkaša na Eurobasketu?

Šta očekujete od srpskih košarkaša na Eurobasketu?

Hvala Vam što ste glasali.

Ali, ima vremena do tada:

Biće jako zanimljivo takmičenje, a selektor Đorđević kaže da će većina ekipa doći u najjačim sastavima:

- Litvanija će biti u ful sastavu već su najavili, Turska domaćin, znate da su za 30 % bolji na svom terenu. Biće u najboljem sasatvu. Španija dolazi takođe sa svim igračima, možda samo bez Pau Gasola. Grčka sa Atetukompom koji izrasta u Ol star igrača biće ozbiljan rival – rekao je Đorđević i dodao:

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Hrvatska je imala odlično leto uz zamajac iz kvalifikacija i odlazak na Olimpijske igre. Imaju bazu, odličnu reprezemtaciju, igrača koji je dan posle sezone u NBA rekao: Ja dolazim da igram za reprezentaciju i ništa me ne zanima.To je Dario Šarić. Oni imaju igrače koji ne kalkulišu u tom smeru i sigurno će napraviti dobar tim – ističe Đorđević.

– Tu je Italija sa Mesinom,  Belinelijem, Galinarijem, Datomeom i ostalima.  Zatim Slovenija sa braćom Dragić, pa Crna Gora sa Bošom Tanjevićem, zatim Francuska koja uvek ide na medalju. Biće ovo veoma jako prvenstvo. Mnogo dobrih ekipa, interesantno će biti, a ja jedva čekam da počne takmičenje – otkriva selektor Srbije i poručuje.

– Mi kao reprezentacija koja ima određen rezultat i rad ne smemo da postavimo manje ciljeve od toga da se uzme medalja.

Pogledajte izjavu na 28 minuta snimka.

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Eurobasket 2017, Košarkaška reprezentacija Hrvatske, Košarkaška reprezentacija Španije, Košarkaška reprezentacija Srbije
Popularni komentari
 • B
  Bane

  Alo ljudi pa dva najveća finala smo igrali sad kao dal igramo za medalju, pa prošetaćemo se prvenstvom.

 • B
  Bule80

  Bicemo i mi kompletni.

 • S
  Semjlirane pufne

  Samo mi bez Jokare i Zagorca

foto dana

video dana