MESIJU MENJAJU POZICIJU ZBOG POJAČANJA: Ovako bi trebalo da izgleda Barsa sa novim igračima! (FOTO)

Ernesto Valverde ima ideju za novi izgled Barse u kome će njen najbolji igrač biti povučeniji nego ranije

  • 2

Posle neuspešne prethodne sezone, Barselona se ozbiljno priprema za predstojeću u kojoj želi da spreči dominaciju Reala i da kraljevskom klubu skine krunu u Primeri i Ligi šampiona.

Konture tima se već naziru a glavni pikovi za pojačanja su određeni, kao i oni za koje neće biti mesta u ekipi ubuduće, po zamisli Ernestea Valverdea. Među njima je i Andres Inijesta, kome Barsa nije ponudila novi ugovor, što je drugi velikan odmah iskoristio.

>>> Nejmar je prošao lekarske preglede u Madridu: Predsednik Reala otkrio šokantne detalje neuspelog transfera!

Novi trener Barse ima tri ključne želje u prelaznom roku, a to su Hektor Belerin, desni bek Arsenala, Marko Verati, vezista PSŽ-a i Usman Dembele, napadač Borusije iz Dortmunda, koji je eksplodirao prošle sezone.

Upravo bi mladi Dembele mogao da napravi malu pometnju u formaciji, pošto bi u slučaju njegovog dolaska Lionel Mesi prešao na poziciju ofanzivnog veziste iza tri napadača (Suareza, Nejmara i Dembelea).

Verati i Buskets bi bili vezni igrači iza Mesija, dok  bi odbranu činili Belerin, Pike, Umtiti i Đordi Alba, uz Ter Štegena na golu.

Mesiju svakako ne bi bio nikakav problem da igra i na poziciji ofanzivnog veziste, a napad bi verovatno bio i ubojitiji, jer bi tri vrhunska napadača dobila podršku u Mesiju, koji bi im se konstantno priključivao u špicu, ali bi mogao svojim idealnim pregledom igre uvek da im podeli loptu ''koja ima oči'' i ''spoji ih sa golom''.

Pitanje je samo kako će Mesi prihvatiti promenu pozicije? Šta vi mislite kako bi izgledala igra Barse u ovoj formaciji?

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA