≫ 

Vođa Varvara dao intervju pred meč sa Partizanom: O mogućoj tuči sa Grobarima i kompleksu srpskih medija! (VIDEO)

Aleksandar Čaka Ivanović ističe da duel protiv crno-belih neće imati političku konotaciju, čak i u slučaju da dođe do sukoba, to će biti samo sport kaže jedan od najpoznatijih navijača iz Podgorice

  • 24
Printskrin: Youtube/fosmedia.me

Printskrin: Youtube/fosmedia.me

 

Čim je žrebom u Nionu određeno da će se u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati Partizan i Budućnost, odmah su počele čarke na društvenim mrežama i forumima, a čak i određene medijske pretpostavke da može doći do ozbiljnih sukoba između Grobara i Varvara.

 

>>> Varvari najavili gostovanje u Beogradu snimkom u kome vređaju Grobare: Počele provokacije pred duel Partizana i Budućnosti (VIDEO)

 

Tim povodom za sajt Fosmedia.me uoči dvomeča između Partizana i Budućnosti intervju je dao jedan od najpoznatijih navijača podgoričkog tima, Aleksandar Čaka Ivanović, koji ističe da neće biti incidenata izazvanih političkom konotacijom, te da će sve što može da se desi na tim utakmicama biti samo sport.

 

Kako kaže, sport je sastavni deo i prozivki, vređanja, pa možda i političkih prozivki na utakmicama.

 

- Taj meč nema nikakve veze sa politikom, to što je neko zamislio u svojoj glavi, to je nečija lična stvar. Nikada utakmice između Budućnosti i Partizana, što se tiče Varvara, nije imala veze sa politkom. Kakva god pesma bila, kakav god incident se desio, to će biti samo sport - rekao je Ivanović.

 

Printskrin: Youtube/Portal Vijesti

Printskrin: Youtube/Portal Vijesti

 

On objašnjava da je moguće da dođe do sukoba, ali to je normalno kada se nađu protivničke navijačke grupe.

 

- Sport je da se skandira ružno protivničkim navijačima, čak i ako ima neku političku konotaciju, to opet nema veze. Poznajem neke navijače sa njuihove tribine, čak smo i prijatelji, ali to ne važi kada igraju Budućnost i Partizan.

 

- Ne možeš da kriviš nikoga, mi smo sa plavo-belim šalovima, oni su na drugoj strani sa crno ili crveno-belim šalovima. Kada se sretnu navijači koji nisu u prijateljskim odnosima, može da dođe do sukoba. Ali to nema veze sa poltikom, već samo sa bojom dresa.

 

Demantovao je pisanja medija da se spremaju incidenti i istakao da je to verovatno kompleks, da bi se više prodali tiraži.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- To što mediji pišu, oni su preneli sa našeg sajta, operacija Beograd. To uređuje neko drugi. Nema tu ništa nenormalno, spremamo se za Beograd. Mi idemo za Beograd i bez Partizana, verovatno je to neki kompleks, da će da se prodaju više.

 

Vođa podgoričke ekipe smatra da je nenormalno da neko navija za klub iz druge države i da ide nekoliko stotina kilometara dalje da bi ga gledao.

 

- Meni je nenormalno da ideš 900 kilometara u Torino ili negde, da navijaš za drugi klub, kada tu imaš klub iz tvog grada, u kome igra uvek neko koga znaš. Imam dosta prijatelja koji su navijači Zvezde ili Partizana, prate sve utakmice, ali kada igraju protiv Budućnosti, navijaju za Budućnost.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Ivanović veruje da može da se organizuje regionalna liga, ali bi to zahtevalo zabranu pojedinih gostovanja.

 

- Može to da se reši, moje mišljenje je da se zabrani gostovanje Delije i Grobara u Zagreb i Split i obrnuto. Ja kao navijač bih voleo da vidim ta gostovanja, ali znam kako bi se to završilo, bilo bi incidenata. Ali mogu navijači iz Srbije u Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju...

 

Za kraj je prognozirao duel u Beogradu:

 

- Nadam se da se nećemo vratiti poraženi iz Beograda, svi kad smo pričali kažemo 1:1 - zaključuje Čaka Ivanović.

 

Pogledajte video intervju u priloženom snimku ili klikom OVDE.

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikšić-SRB

    23. jun 2017 | 12:29

    Čuj komentara...kako neko može da navija za klub iz druge države...koje druge države. Pa naša država je Srbija,a ne ova vještačka tvorevina napravljena za dobrobit par pojedinaca... Koliko god da je loš fudbal u Srbiji ođe je 100 X lošiji... koje bi nam radosti donijeli ovi naši klubovi sa bazom od 17 navijača..aj Čaka ne smaraj,ni ti ne vjeruješ u ovo što pričaš,pa kad si lokal patriota što ne okupite 100 navijača na neku utakmicu crnogorske lige...Partizan do groba!!! Pozz iz Nk

  • Serbman

    23. jun 2017 | 12:13

    Veliki Srbin i istaknuti postovalac rezima.Tu je da slusa naredjenja iz staba DPS.Zahvaljujuci njemu i njemu slicnim nismo vise navijaci pobratimi.A devedesetih na udarnom mestu na severu stajali su transparenti varvara.Protiv Bajerna,Glazgova,svaki derbi i sve evropske utakmice.Delije su isle u Podgoricu i bili smo kao jedno.Zajedno u Bari i svako gostovanje Zvezde dok se nisu prodali za sacicu eura.Sada ih nema 20.

  • Офендерс

    23. jun 2017 | 12:07

    У својој земљи сте трећа група..ГНК изнад свих !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA