Đoković već na Vimbldonu može da bude 1. teniser sveta: Ovo su glavni uslovi koji moraju da se poklope!

Iako igra jednu od najlošijih sezona, Novak Đoković će imati teoretske šanse da ponovo preotme teniski tron od Endija Marija ukoliko osvoji Vimbldon i ukoliko mu se poklope rezultati

  • 17

Novak Đoković već na Vimbldonu može da se vrati na 1. mesto na ATP listi. Prošlogodišnje loše izdanje Novaka, kada je ispao u 3. rundi od Sema Kverija, sada bi moglo da mu pomogne da se vrati na teniski tron.

Računica je jasna, da bi Đoković ponovo bio prvi teniser sveta, mora da osvoji Vimbldon. To je uslov svih uslova. Đoković je to već uradio tri puta, jasno je da zna kako da igra u Londonu i ukoliko se vrati u svoju prepoznatljivu formu, možemo u prestonici Engleske da vidimo i veliki preokret i smenu na vrhu.

Ipak, neće sve zavisiti samo od Đokovića i morali bi da mu se poklope još neki rezultati, pošto su ispred njega tri tenisera - Endi Mari, Rafael Nadal i Sten Vavrinka.

Đoković sada ima 5.805 bodova, Vavrinka 6.175, Nadal 7.285 i Mari 9.390. Mari je pod najvećim pritiskom, jer igra na svom terenu i brani trofej od prošle godine, pa samim tim može da izgubi čak 2.000 bodova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tako je drugi uslov za Đokovića i to da Mari u ranoj fazi ispadne (do četvrtfinala), ali i da Nadal i Vavrinka takođe ne naprave preterano dobar rezultat. Nadal prošle godine nije igrao na Vimbldonu zbog povrede, pa ne brani ni bod i može da osvoji 2.000 u slučaju osvajanja titule.

Vavrinka je ispao u 2. kolu prethodne godine od Huana Martina Del Potra, pa i on brani mizernih 45 poena. Ukoliko Đoković osvoji titulu, ipak nije toliko bitno šta će Vavrinka uraditi i može da bude čak i u finalu, Đoković će svakako biti ispred njega.

Ipak, kao što Đoković ima teoretsku šansu da se vrati na vrh, istu priliku imaju i Vavrinka i Nadal, a kalkulacija im je slična. Nadal sigurno preotima 1. mesto ukoliko osvoji Vimbldon, a u slučaju rane eliminacije Marija može da ga pretekne i ulaskom u finale.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Vavrinka ima sličnu računicu kao Đoković, samo ima 370 bodova više od Novaka i lakšu situaciju pošto je ispao u 2. kolu prethodne godine.

Rodžer Federer nema ni teoretske šanse da se vrati na 1. mesto jer njegov bodovni saldo ne može da dosegne konkurente čak i da osvoji Vimbldon.

Nema sumnje biće ovo jedan od najuzbudljivijih Vimbldona koji je pred nama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sir Oliver

    23. jun 2017 | 15:32

    Da li je to uopšte bitno? Svatko ima uspona i padova! Više je uradio sto će itko od naših tenisera ikad da uradi!!!! Hvala ti Nole!

  • Semajlirane pufne

    23. jun 2017 | 16:00

    Bitno je kako trenutno igra a ne da li će biti prvi pod uslovom da kiksnu tri igrača malo preterano..rezultati se gledaju na osnovu sopstvene igre

  • Mirjana

    23. jun 2017 | 17:05

    Ko ne zeli da bude prvi,bio bi neiskren ali kako kaze racunica ne ovisi sve od njega .Nole prvi i deseti ti si za dugo prvi u Srbiji.SAMO TI IGRAJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA