Nervirao Grobare izjavama, vodio Milov "drim tim", skidao sako za Duleta, a sada preuzeo Partizan

Zabava je zagarantovana - u Partizan je stigao Miroslav Nikolić!

  • 9

Legendarni Miroslav Nikolić preuzeće "vruću" klupu posrnulog Partizana, što mu nije prvi mandat u taboru crno-belih u karijeri.

Nikolić je poznat kao harizmatičan, autentičan i ponekad ekscentričan lik, a nedavno je malo i "pecnuo" Grobare, februarskom izjavom o finansijskoj situaciji u klubu.

U kojem god klubu da sam radio, napravio sam pomak i skretao pažnju na sebe. Jedini sam trener koji se rezultatima izborio za Partizan – niko me nije gurao, nisam imao nekog ’tatu’, nekog Kićanovića, koji je tada probijao sve trenere - rekao je Nikolić u emisiji "Give and go podcast" pre nego što je prešao na bolnu tačku Grobara.

Najveći favorit za sve trofeje ove godine jeste Zvezda, što je i normalno, mada možda i neće… Partizan jeste slabiji – stalno kukaju da nemaju para, a imaju jer stalno dovode neke igrače i primaju novac na vreme.

Nije se to dopalo navijačima crno-belih, kao ni izjava podrške aktuelnom predsedniku Aleksandru Vučiću, kome je u aprilu zahvalio na pdršci u Kragujevcu, ali i dodao da je pomogao donacijom za olimpijske kvalifikacije.

Pre toga, Muta je poslednji put "zapalio" Grobare skidanjem sakoa u Pioniru pre tri godine kada je Duško Vujošević bio na udaru kazni.

Prelep ambijent, još kad smo krenuli da se “skidamo”. Ma ‘ajte molim vas, podržao sam “akciju” ne zbog Partizana, ili Zvezde, nego uvek se oznojim, pa često skidam sako, to je tako normalno. Onda igrači vide da si u “temi”, da se nerviraš… – rekao je Nikolić, ne želeći dalje da potencira ovu temu.

Nikolić se tokom karijere često suočavao sa potcenjivanjem, mnogi su ga shvatali i neozbiljno jer je svoj rad večito prožimao dozom humora i opuštenijom atmosferom, što bi sada moglo da pomogne crno-belima u turobnim danima.

Ne treba zaboraviti ni da je Nikolić progutao sopstveni ego jer nikada nije dobio šansu da ostvari san i samostalno vodi reprezentaciju. Patriotski je prihvatio da bude pomoćnik nedovoljno iskusnom Aleksandru

Đorđeviću i pomogne u vođenju tima, a to je učinio uz jedan ne baš popularan potez. Na Svetsko prvenstvo 2014. pozvani su Stefan Jović i Nikola Kalinić, neafirmisani igrači, ali je Muta znao kakav potencijal imaju.

Oni su poverenje opravdali, kako Saletovo i Mutino, tako i navijačko, pa smo dobili veoma kvalitetne reprezentativne adute. Suvišno je i govorti o njegovim iskustvima iz reprezentacije, kao pomoćnik Željka Obradovića došao je do olimpijskog srebra 1996, ima evropsko i svetsko zlato, a Partizan je već vodio od 1996. do 1998. godine.

Tome je prethodilo čudo u Beočinu, gde su njegova otkrovenja bili Milenko Topić, Vladimir Kuzmanović, Željko Topalović i Aleksandar Smiljanić, a protiv Partizana je vodio sa 2-0 u finalu, ali je titula ispuštena.

Sledeće godine se preselio u Partizan i osvojio dva prvenstva Jugoslavije, a bilo je čak prozivki da je "prodao" seriju.

- Da sam prepustio Partizanu titulu, siguran sam da me nikada ne bi angažovali. Nema ni govora o tome da smo nešto „mućkali“. Pa, ja sam prodao auto da bih u BFC doveo Milenka Topića. Nisam lud čovek - rekao je u jednom intervjuu za Večernje Novosti Nikolić.

Muta je hrabro vodio Partizan u prvoj sezoni Evrolige, prošao je u osminu finala i izgubio od potonjeg šampiona Evrope Olimpijakosa, koji je tada vodio nenadmašni Dušan Ivković. Te rane su zalečene titulom, posle se ambiciozno ušlo u novi takmičarski ciklus, ali je posle serije poraza Nikolić podneo ostavku. Njegov tim preuzeo je Kime Bogojević i plasirao se na fajnal for Evrolige, a Nikolića je novi izazov čekao u moćnom timu podgoričke Budućnosti.

Tu je imao jak sastav sa Šćepanovićem, Radonjićem, Bulatovićem, Topalovićem i drugim igračima, ali je u Kupu Saporte naleteo na Obradovićev Beneton i izgubio. Usledili su razgovori sa Milom Đukanovićem kojoi je želeo da bude bolji od Partizana i Zvezde, pa je Muta doveo Milenka Topića, Harisa Brkića, Dejana Tomaševića i Vladimira Kuzmanovića.

Budućnost je stigla do titule bez poraza uz 27 pobeda, ali se u Evropi ponovila stara priča, ponovo je Željko Obradović bio nepremostiva prepreka, ovaj put sa Panatinaikosom. Nešto kasnije, njegov trenerski njuh je doneo još jednog momka koji je mnogo dao reprezentaciji.

- U Hemofarmu sam radio odlično, selektirao tim i korigovao neke stvari. Doveo sam Stefana Markovića za 25.000 evra po sezoni, ostao je tu četiri godine i mnogo dao klubu, pa Milana Mačvana, zatim Bobana Marjanovića vratio u život i gurnuo ga u prvu petorku... Sa njim smo radili po pet sati dnevno, da ga unapredimo. Iz Vršca sam otišao gospodski, kako sam uvek i odlazio, i ostavio nešto za sobom, jer nisam od onih trenera koji kada ostave klub - ostave potop.

Svestan je Nikolić da nema previše materijala za rad trenutno u Partizanu, ali kao i uvek, "herc" ga je vodio do novog angažmana i izazova. Grobare će voditi nada da će iz rukava izvući još neke asove. Za Mutu je sve to normalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA