Tim sa najjačom publikom koji smo obožavali prošle sezone: Legende Evrolige glasale masovno za Zvezdu, pogledajte gde su ostali

Još malo evroligaške statistike...

  • 14

Iza košarkaša Zvezde je još jedna sezona za pamćenje, i ona evroligaška se može tako okarakterisati iako nije ponovljen uspeh od prethodne godine, kada je zabeležen proboj među osam najboljih.

Crveno-beli su na najbolji način reprezentovali srpsku košarku, pobeđivali daleko jače i bogatije ekipe, među njima i bivšeg i sadašnjeg šampiona, Fener i CSKA, a spektakli na tribinama koji su pratili mečeve su nešto što je priča za sebe.

Kada se podvuče crta, Zvezda je ostavila izuzetan utisak i najprijatnije je iznenađenje sezone, i to ne kažemo samo mi u naletu pristrasnosti, u tome su saglasne najveće legende elitnog takmičenja.

U anketi koju je sprovela Evroliga i rezultate objavila na zvaničnom sajtu, Teo Papalukas, Patrik Femerling, Matjaž Smodiš, Džo Arlaukas, Nikola Vujičić, Mirsad Turdžan, Mihail Kakjuzis, Ermal Kućo i Ramunas Šiškauskas glasali su, između ostalog, za najprijatnije iznenađenje sezone, tim protiv kog je najteže igrati na strani, najboljeg igrača, najbolji tim...

Beogradski crveno-beli imaju mnogo razloga da budu ponosni kada se pogledaju rezultati glasanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U kategoriji "najprijatnije iznenađenje sezone" Zvezda je ubedljivo prva sa 55% glasova gorepomenutih košarkaških asova, a tek druga je Baskonija sa samo 22%...

Crveno-beli su bez premca i kao "tim protiv koga je najteže igrati na strani". Tako misli više od polovine anketiranih, tačnije 55,56%, a zanimljivo da je drugi na ovoj listi moskovski CSKA sa 33.33% glasova.

Donekle i logično, jer svako ko je jednom igrao protiv Zvezde u "Pioniru", dobro zna kakav je to pakao za protivnika.

Ekipa Dejana Radonjića se takođe veoma visoko kotira kao tim čije su utakmice košarkaške legende najviše volele da gledaju.

Ispred crveno-belih, po tom pitanju, samo je aktuelni prvak Fenerbahče.

Pogledajte rezultate glasanja koji su još jedno veliko priznanje za srpskog predstavnika u Evroligi.

Foto: euroleague.net Foto: euroleague.net

 

Foto: euroeague.net/printscreen Foto: euroeague.net/printscreen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA