99. MEDALJA ZA SRBIJU: Andrija Zlatić osvojio bronzu!

U veoma neizvesnom takmičenju vazdušnim pištoljem na 10 metara, srpski strelac u poslednjoj seriji odličnim hicem ostvario najveći uspeh u karijeri. Čestitke uputila ministarka sporta Alisa Marić

  • 1

Srpski reprezentativac Andrija Zlatić u streljaštvu osvojio je bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara! Zlatić je u finalu zabeležio rezultat od 685,2 kruga.

U veoma neizvesnom takmičenju, Zlatić je u poslednjoj seriji odličnim hicem ostvario rezultat koji mu je doneo najveći uspeh u karijeri i 99. olimpijsku medalju za Srbiju!

Nakon neizvesne četiri serije, srpski strelac je bio šesti, ali se probio posle tri serije sa rezultatima posle 9,8, 10,6 i 10,5 pre kraja finala na poziciju broj četiri, sa decimalom iza trećeplasiranog i favorizovanog Veija Panga.

U devetoj seriji, Zlatić pogađa 9,5 i stiže do identičnog rezultata kao Kinez, a onda u odlučujućoj seriji fenomanalnim hicem osvaja treće mesto!

Prvo mesto osvojio je Južnokorejac Jin Jongoh sa rezultatom od 688,2 kruga, a srebro je pripalo najvećem iznenađenju turnira Italijanu Luki Teskoniju (685,8).

Podršku Zlatiću sa tribina pružio je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i čelni ljudi OKS.

DRŽAVNI VRH UPUTIO ČESTITKE

- Najsrdačnije čestitke za prvu osvojenu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Verujem da će i drugi naši takmičari stajati na pobedničkom postolju - čestitao je premijer Srbije Ivica Dačić Streljačkom savezu osvajanje medalje.

- Olimpijski sportovi imaju posebno mesto u Strategiji razvoja sporta u Srbiji. Naša zemlja odavno nije imala ovoliko predstavnika na Olimpijskim igrama, što je rezultat zajedničkih napora Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Svaka medalja osvojena u ovoj konkurenciji ima veliki značaj za budućnost našeg sporta i naše države. Od srca čestitam osvajanje bronzane medalje Andriji Zlatiću na Igrama u Londonu, i nadam se nastavku pobedničkog niza na ovom takmičenju - stoji u čestitki ministarke sporta i omladine Alise Marić srpskom strelcu.

- Našem strelcu Andriji Zlatiću najiskrenije čestitke na prvoj osvojenoj medalji za Srbiju, prvog dana Olimpijskih igara u Londonu, sa željom da njegov uspeh bude podstrek našim sportistima, čija takmičenja pratimo s ponosom - reči su koje je uputio predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA