≫ 

To je pravi Partizan! Super tinejdžer i Pantić srušili opasne Dance

Odlična igra srpskog šampiona u drugoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji

  • 8

Partizan je odigrao najbolju utakmicu od početka priprema.

 

Posle pobede nad Kapfenbergom, crno-beli su pružili još bolju, još efikasniju igru protiv do sada najtežeg rivala, osvajača "duple krune" u Danskoj Kopenhagena, i savladali ga rezultatom 3:2 (1:1).

 

Dvostruki strelac za tim Miroslava Đukića bio je 18-godišnji supertalentovani Đorđe Jovanović, a jedom je mrežu prošlosezonskog učesnika Lige šampiona zatresao povratnik Danilo Pantić.

 

Golove za ekipu Stalea Solbakena postigli su Kvist i Verbić.

 

Đukić je, kao i do sada, priliku pružio gotovo svim igračima kojima raspolaže i oni su mu u većini uzvratili vrlo dobrom igrom i zalaganjem tokom čitavog meča.

 

Istakao se napadač Đorđe Jovanović, momak rođen pre 18 godina u Leposaviću, koji je obeležio utakmicu sa dva gola posle kojih je jasno da u ovom tinejdžeru "čuči" opasan golgeter.

 

U 14. minutu sam je sebi pripremio šansu, pošto je odbijenu loptu umirio butinom, a onda iz poluokreta matirao golmana Danaca.

 

 

 

Revanširao mu se na drugoj strani kapiten Kopenhagena Kvist golčinom zsa ivice kaznenog prostora, za egal i najavu novih uzbuđenja na veoma sadržajnoj utakmici.

 

U 50. minutu viđena je još jedna rutinirana završnica Jovanovića. Kosović ga je idealno proigrao, a onda je najmlađi starter Partizana danas, u maniru najboljih finišera, poslao loptu u dalji ugao.

 

Malo je nedostajalo da Jovanović dođe i do het-trika, i to posle najlepše akcije crno-belih na meču, tropotezne. Izašao je sam pred golmana Kopenhagena Jovanović, ali je u toj situaciji "jedinica" Danaca odlično reagovala.

 

 

Đukić je u 60. minutu izveo drugi tim u kome je bilo mnogo mladih igrača, među njima Jovičića i Markovića čije je "gluve telefone" iskoristio Slovenac Verbić za novi egal.

 

Ipak, Partizan je uspeo ponovo da povede, i to posle majstorije Saše Ilića koji je maestralno proigrao Pantića kroz odbranu Danaca, a ovaj, staloženo, pogodio za 3:2 i poptuno zasluženu pobedu srpskog šampiona.

 

 

 

Partizan - Kopenhagen 3:2

(Jovanović 14, 50, Pantić 77 - Kvist 23, Verbić 70)

 

Partizan (1. poluvreme): Kljajić - Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić - Everton, Kosović, Janković, Mihajlović, Đuričković - Jovanović.

 

Partizan (2. poluvreme): Jovičić (od 46. minuta) - "Nema" Miletić, Marković, Bošnjak, Munir - Radin, Marjanović, Alen Stevanović, Ilić, Pantić - Đilas.

 

Kopenhagen: Andersen, Hogli, Bengtson, Johanson, Kvist, Tomsen, Gregus, Kusk, Boilesen, Pavlović, Sotiriu.

 

Igrali su još: Verbič, Uroš Matić, Santander, Antonson, Rorslev, Tutoh, Okore, Olsen, Amankva, Rojkjaer, Holse, Kristensen.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Del

    29. jun 2017 | 19:30

    Izuzetno ohrabrujuca igra Partizana... mladi Jovanovic pokazuje da onaj gol Paoku nike bio slicajnost. Usao je drugi tim pa primismo kiks gol, mladi Markovic i golman Jovicic.. nista strasno... samo napred

  • Borke

    29. jun 2017 | 18:23

    Navalu ?

  • Bojan pfc

    29. jun 2017 | 21:57

    Znači škola radi kako treba, to je najvažnije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA