≫ 

TEŽAK ŽREB ZA ĐOKOVIĆA: Protiv Del Potra već u 3. kolu, za finale sa Federerom!

Srbin će na otvaranju igrati protiv Martina Kližana

  • 13

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saznao je ime prvog rivala na ovogodišnjem Vimbldonu koji počinje u ponedeljak 3. jula.

Novak, koji po sopstvenom priznanju nije favoriti za osvajanje trećeg Gren Slema u sezonu, sastaće se sa Martinom Kližanom. Tri puta su se sastajali do sada i sve tri puta je Đoković pobedio. Međutim, daleko od toga da je Srbin imao sreće...

- Dobro je što nisam među glavnim kandidatitam na Vimbldonu. Imao sam sreće da prethodnih osam ili devet godina imam toliko velikih uspeha. Na svaki turnir sam dolazio kao jedan od glavnih kandidata, što zna da bude malo opterećujuće - jasan je Đoković.

Rodžer Federer je prema kladionicama prvi favorit, a zatim slede Endi Mari i Rafael Nadal.

Foto: Guliver/Charlie Crowhurst/Getty Images for LTA Foto: Guliver/Charlie Crowhurst/Getty Images for LTA

Ukoliko prođe Kližana, Novak će čekati boljeg iz duela Pavlasek/Eskobedo Đoković bi u trećoj rundi mogao da ''naleti'' na Huana Martina Del Potra s kojim je u karijeri znao da ima dosta problema.

U četvrtoj rundi tu su Lopez ili Monfils, dok bi u četvrtfinalu mogao da ga čeka Dominik Tim. U polufinalu tu je prvi favorit Federer. U toj polovini žreba je i Raonić koji bi mogao da se sastane sa Švajcarcem u 1/4 finalu.

Mari će u 1. kolu igrati ili protiv kvalifikanta ili ''laki luzera'', Nadal protiv Milmana, Federer protiv Dolgopolova...

Ukoliko prođe, potencijalni rivali Marija su: Sosusa/Braun, Fonjini, Puli/Kirjos, Vavrinka, Nadal, Đoković/Federer. Nadala očekuju: Jang/Istomin, Kačanov, Miler, Čilić, Mari, Đoković/Federer.

Federer će, ukoliko prođe Dolgopolova, igrati protiv kvalifikanta ili ''laki luzera'', zatim će ga čekati Zverev, Dimitrov, pomenuti Raonić, Đoković i Nadal/Mari.

Na Vimbldonu učestvuju još tri srpska predstavnika, Viktor Troicki se na startu sastaje sa Florijanom Majerom iz Nemačke, Janko Tipsarević sa Amerikancem Džaredom Donaldsonom, a Dušan Lajović čeka kvalifikanta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tole

    30. jun 2017 | 11:43

    Zašto težak žreb ako želi ponovo da bude br.1?

  • Srbin

    30. jun 2017 | 12:15

    Federer teško do finala , Rafa igra na travi , Marej van forme , noko ko kije do sada osvajao turnir ima šanse , Novak u prva tri za osvajanje , svi su ga rano otpisali , on zadnjih par meseci diže formu , spreman je za Vimbldon

  • Kip

    30. jun 2017 | 13:16

    Pa Federer i Marej imaju pretezak zreb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA