≫ 

ĆIRIBU, ĆIRIBA, NEMA VIŠE TRENERA: Vojvodina za četiri godine promenila osam stručnjaka!

Menjanje trenera kao čarapa, nezabeleženo u srpskom fudbalu, postalo je "modus operandi" uprave kluba sa "Karađorđa"

  • 1

Novi, samo na prvi pogled iznenadni odlazak trenera Vojvodine Radoslava Bataka sa mesta šefa stručnog štaba "lala", poslednji je u nizu potvrde teškog amaterizma koji se graniči sa diletantizmom, uprave Novosađana. 

>>> NEVEROVATNO: Vojvodina već smenila trenera?!

Upućeni tvrde da iza odlaska Bataka, u večeri pobede nad Ružomberokom, stoji najmoćnija figura u klubu, predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković, prema čijem se nahođenju, imao on podršku saradnika ili ne, i dešavaju situacije u klubu za rubriku "verovali ili ne".

Upravo je Vuković, prema priznanju Bataka, posle utakmice uz opasku "razočarao si" pokazao izlazna vrata sada već bivšem treneru kome je, izgleda, već nađena zamena u liku bivšeg trenera Metalca Nenada Vanića.

Koliko li će on da traje, pitamo se?

Rekli smo namerno "samo na prvi pogled iznenadan otkaz", jer je Batak zapravo i dugo potrajao na klupi naspram njegovih prethodnika Dragana Ivanovića i Aleksandra Veselinovića koji su zajedno spojili na klupi "lala" neverovatnih 10 utakmica!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Luda trenerska vrteška, nezabeležena u srpskom fudbalu, krenula je sa odlaskom Nenada Lalatovića 17. decembra prošle godine. Vredi reći da se aktuelni trener Čukaričkog na klupi zadržao najduže od svih ostalih trenera voše poslednjih godina - skoro godinu dana.

Od odlaska Lalatovića, treneri se u Vojvodini smenjuju munjevitom brzinom...

>>> Malbašićev šou na “Karađorđu”: Vojvodini minimalna prednost pred revanš

Umesto mladog stručnjaka ekipu je preuzeo Dragan Ivanović koji je vodio ekipu na sedam utakmica (?!), a njegov naslednik Veselinović se još kraće zadržao: bio je trener na samo tri utakmice.

Vezano za njega postoje kontroverze jer je podneo ostavku uoči derbija sa Partizanom u Beogradu zbog "nemogućnosti da sprovede svoje ideje", kako je objasnio.

Dva dana kasnije ekipu je preuzeo Radoslav Batak, poslednji u nizu otpuštenih.

Čak i za standarde Superlige neverovatan je broj trenera koji su se smenjivali u Vojvodini poslednjih godina.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podsetimo se njihovih kratkometražnih epizoda na "Karađorđu".

Pre Lalatovića ekipu je vodio Zlatomir Zagorčić koji je dobio otkaz 22. oktobra 2015. godine, osam meseci pošto je preuzeo tim od Zorana Marića.

Njegov prethodnik i "dežurni vatrogasac", Marić, imenovan je trenerom 19. juna 2014. godine. On je zamenio Branka Babića (preuzeo tim početkom januara iste godine) iako je popularni Sosa vodio Novosađane do dugo očekivanog torfeja u Kupu Srbije.

Trener koji je imao potencijal da sa Vojvodinom duže traje bio je Marko Nikolić. On je početkom juna 2013. godine potpisao ugovor sa "lalama", ali je u decembru iste godine podneo ostavku i tako pripremio teren da preuzme Partizan.

I pre Nikolića Voša nije uspevala da pronađe, niti da istrpi dugoročno rešenje.

Na klupi su sedeli Nebojša Vignjević, Zlatomir Zagorčić, Dejan Vukićević, Ljubomir Ristovski, Zoran Milinković, Milan Đuričić, Branko Babić, Dragoslav Stepanović, Zoran Marić... 

Niko od njih nije uspeo da veže ni godinu dana u klubu koji, očigledno, nema nameru da prekine negativan trend i "zažmuri" i onda kad rezultati nisu prema očekivanju, a tako se, to i vrapci znaju, uspeh nikad neće postići.

Ponekad je mučno pratiti "beskrajno lutanje" najstarijeg fudbalskog kluba u Srbiji...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    30. jun 2017 | 14:05

    Menjaju i Zvezda i Partizab kao čarape trenera sa skandiranjem "Uprava napolje", menja i Vojvodina, debilizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA