MIRIŠE NA MEDALJU: Mađarska? Potopljena!

Fenomenalan početak vaterpolo turnira - pobeda Srbije nad najvećim rivalom 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4). Najefikasniji Andrija Prlainović sa pet, Filipović, Pjetlović i Nikić dali po dva gola

  • 0

Meč koji je mogao da zaseni komentator RTS neartikulisanim dranjem tokom prenosa završen je na perfektan način za Srbiju. Evropski prvaci demolirali su Mađarsku na startu vaterpolo turnira i pobedom započeli takmičenje u grupi B.

Ovome se niko nije nadao. Samo je mogao da sanja...

Srbija - Mađarska 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4). Prednjačio je Andrija Prlainović sa pet golova, pratili su ga Filipović, Duško Pjetlović i Nikić sa po dva.

Perfektno su srpski vaterpolisti odigrali na otvaranju Igara u Londonu. Da ih ne ureknemo, ali ako se po jutru dan poznaje, onda bi vaterpolo turnir mogao da bude ponovo berićetan za Srbiju.

Razbranjeni, rasplivani, šuzetski naštelovani... Tako su deovali Udovičić i drugovi protiv "večitog" vaterpolo rivala, koji je parirao samo u uvodnoj  četvrtini.

GAS OD POČETKA

Dva puta su izabranici Dejana Udovičića imali prednost tokom uvodne četvrtine, dva puta su Mađari izjednačavali, a prednost od dva gola srpski "delfini" imali su na poluvremenu.

Bilo je burno u završnici tog perioda. Vanja Udovičić je bombom sa skoro devet metara doneo plus dva (5:3), a onda je usledila revija promašaja. Soro je skinuo tri zicera, a najpre Mitrović čistu kontru, pa sjajne prilike Aleksića i Pjetlovića nisu donele još osetniju prednost.

TORPEDOVANJE U TREĆOJ ČETVRTINI

Raketa Filipa Filipovića na startu treće četvrtine za 6:3, pa i gol Prlainovića samo minut kasnije najavilo je mirniju završnicu nego što je iko mogao da pretpostavi.

Posle 27. minuta bilo je 11:6, nakon čak šest pogodaka "delfina", pa je završna deonica bila samo puka formalnost. To se ne pamti u duelima dve svetske velesile.

Srbija u drugom kolu igra u utorak protiv Velike Britanije od 17.20 sati.

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 1, Mandić, Duško Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović 5, Mitrović 1, Gojko Pijetlović.

MAĐARSKA: Seči, Tamaš Varga, Madaraš 2, Deneš Varga 2, Kašaš 1, Hošnjaski 1, Kiš 1, Sivoš, Danijel Varga 2, Biroš, Štajnmenc, Harai 1, Nađ.

GRUPA B - 1. kolo

Srbija - Mađarska 14:10

Rumunija - Velika Britanija 12:4

SAD - Crna Gora 8:7

GRUPA A - 1. kolo

Italija - Australija 8:5

Kazahstan - Španija 6:14

Grčka - Hrvatska 6:8

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA