Ovo je već drugi Jokićev otkaz u tri godine: Sećate li se kako je Sale bio ogorčen posle prvog?

Nije Jokiću ovo prvi put, Đorđević je gorčinu otkaza osetio i pred Eurobasket u Francuskoj

  • 31

Košarkaš Denvera Nikola Jokić definitivno je odustao od Eurobasketa ove godine, što nije njegov prvi otkaz reprezentaciji.

Pre dve godine, selektor Aleksandar Đorđević napravio je veliki rez kada je sa spiska skinuo Milana Mačvana i Nikolu Jokića, koji je tada potpisao za Denver.

Srbija je na tom Eurobasketu bila četvrta, u polufinalu je izgubila od Litvanije sa 67:64, a onda je od domaće Francuske bila slabija u duelu za treće mesto sa 81:68.

Bio je ogorčen Đorđević zbog otkaza Somborca, ali je imao i razumevanja jer je u pitanju bila prva NBA sezona pred koju je morao da se dobro fizički pripremi.

- Jokić je izuzetan prospekt, biće nosilac igre kad odluči da mu je reprezentacija primarna. Razgovarao sam dva puta sa Arturasom Karnišovasom, asistentom generalnog menadžera Denvera i potvrdio mi je da će dovesti Jokića da potpišu ugovor s njim i njegovo telo dovedu u red. Jokić je pri tome otkazao poziv da igra za svoju generaciju u mladoj reprezentaciji sa obrazloženjem da ide u NBA. Dobro, neka ide i razvija se. Mi moramo da nagradimo neke druge momke za igru i ponašanje, iako bih voleo da treniram Jokića - rekao je tada Đorđević za Sportski žurnal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz. Bara

    3. jul 2017 | 12:36

    Ne treba ga vise svrstavati U SRPSKE Reprezentativce,jer je Ocigledno dau je Patriotizam SLABA strans,dok su DOLARI dominanti. Ima Srbija DOSTA igraca,mozda malo slabijeg kvaliteta,ali sa OGROMNOM DOZOM LJUBAVI PREMS SVOJOJ SRBIJI.

  • Marko

    3. jul 2017 | 12:30

    A kako Hrvrati jedva cekaju da igraju za reprezentaciju, a igraju u NBA? Kako Teo i Bogdan igraju a ovo leto idu i oni u NBA? Ma sram da te bude. Tamo kao kuka nedostaje mu Srbija, usamljen bla bla. Sve lazne pratriote. Ja to ne mogu da razumem i kraj.

  • Dejan Bajić

    3. jul 2017 | 11:53

    Ne interesuje njih Srbija,domognu se novca i majke ne poznaju a kamoli drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA