Nikola Grbić šokiran: Ovako nešto nisam doživeo za 30 godina, koliko se bavim odbojkom!

Selektor odbojkaške reprezentacije ne može da veruje u kakvim uslovima se održavaju treninzi, dok će isto biti i za igranje utakmica na završnom turniru Svetske lige

  • 1

Odbojkaša reprezentacija Srbije doputovala je i Kuritibu, gde će se održati finalni turnir Svetske lige, u kojoj brane titulu. Ipak, reprezentativce i selektora Nikolu Grbića dočekala je neprijatna atmosfera, a može se reći i temperatura, pošto je u Brazilu sada zima.

Mečevi će se igrati na fudbalskom stadionu, koji je preuređen u dvoranu, ali ipak, prilično hladno vreme ne prija odbojkašima ističe srpski selektor, koji ističe i da ovako nešto nije video za 30 godina, koliko je u ovom sportu.

- Za 30 godina koliko se bavim ovim sportom još nisam igrao u ovakvim uslovima. Bilo je zaista vrućih dvorana, u teškim uslovima, ali nikada nisam igrao zimi na otvorenom. To je veliki propust i onih koji su to predložili, a još više onih koji su odobrili.

- Uslovi nisu apsolutno ni blizu optimalnih za ovakvo važno takmičenje kao što je Svetska liga, da se igra na takvom terenu koji je praktično napolju, na osam ili 10 stepeni, a da mi igramo utakmicu. Ljudi za vreme treninga stoje u jaknama jer je bilo prehladno - rekao je Grbić, a preneo Odbojkaški savez Srbije.

Foto: Guliver/Alexandre Schneider/Getty Images for FIVB Foto: Guliver/Alexandre Schneider/Getty Images for FIVB

Plavi prvi meč igraju u sredu od 22.40 po srednjoevropskom vremenu protiv selekcije SAD, u Grupi K. Utakmice će se igrati na Areni Baišada.

- Imali smo samo jedan trening na stadionu, kao i sve ostale reprezentacije, osim Brazila. To nije u redu. Svetska liga je takva, pomerili su završetak za nedelju dana, igra se napolju po zimi. Brazil jedini ima uslove da se pripremi, a mi treba da se zapitamo čemu sve ovo vodi - naveo je srpski selektor.

Grbić je rekao i da je Aleksandar Okolić nategao koleno i da će posle magnetne rezonance biti jasnija situacija, dok su svi ostali igrači zdravi.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da ekipa mora da se privikne na uslove, ali da je veoma motivisana da osvoji medalju.

- Kako je nama tako je i ostalima, moramo da probamo da se priviknemo. Stadion nije toliko loš, možemo da nadjemo neke orijentire, a problem je hladnoća. Pokušaćemo da se malo bolje obučemo, prihvatićemo to kao svi drugi i pokušaćemo da dodjemo do plasmana u polufinale. Biće teško, mnogo je dobrih ekipa, a mi smo mnogo radili da dodjemo dovde - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA