≫ 

Totalni šok: Đoković igra protiv 589. igrača sveta! Svi ste ga zaboravili, a glatko je izbacio Del Potra!

Ernest Gulbis do Vimbldona godinu dana nije zabeležio pobedu, ali sada deluje da se vraća u formu koja podseća na onu kada je bio 10. teniser sveta

  • 2

Novak Đoković će se u 3. kolu Vimbldona sastati sa Ernestom Gulbisem, Letoncem koji je napravio veliko iznenađenje i izbacio je Huana Martina Del Potra sa maksimalnih 3:0 (6:4, 6:4, 7:6).

Gulbis je trenutno 589. teniser sveta, ali je jasno da renking kod njega nije pravo merilo, jer je jedan od talentovanijih tenisera na turu, s tim da ima problem sa ''glavom''. Njegov otac je multimilioner iz Letonije i tenis igra samo iz hobija i zato što ga voli.

Ipak, u poslednje vreme doživeo je drastičan pad na ATP listi jer je imao seriju povreda, a kasnije i očajne rezultate, te u poslednjih godinu dana do Vimbldona nije zabeležio niti jednu pobedu. Zbog toga je pao na čak 589. mesto na ATP listi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pobeda u 1. kolu Vimbldona protiv Estrelje od 3:0, a naročito pobeda protiv Del Potra takođe bez izgubljenog seta, najavljuje da se nekada 10. teniser sveta vraća u formu i nema sumnje da Đokovića čeka težak duel u 3. kolu.

Đoković i Gulbis su do sada igrali 7 duela, i Đoković vodi sa 6:1 u pobedama, a zanimljivo je da su se često sastajali na velikim turnirima - dva na olan Garosu, od čega jedan u polufinalu 2014. godine, a čak tri u turnirima Masters serije, dok su dva odigrali na manjim turnirma, a na jednom od njih, u Brizbejnu 2009. godine, Gublis je ostvario i jedinu pobedu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA