≫ 

Velika pobeda atletske kraljice Ivane Španović: Zapretila je Klišina, ali je Srpkinja slavila na uzbudljivom mitingu Dijamantske lige! (FOTO)

Posle osvojene zlatne evropske medalje, naša atletičarka na najbolji način započela takmičenje u Dijamantskoj ligi. Srpkinja je obezbedila finale.

  • 13

Bravo za Ivanu Španović! Naša najbolja atletičarka pobedila je na mitingu Dijamantske lige u Lozani skokom u četvrtoj seriji od 6.79 m.

Ovo je Španovićevoj prvo takmičenje posle osvojenog zlata na Evropskom dvoranskom šampionatu u Beogradu. Zbog povrede, Ivana je bila primorana da odustane od nastupa na mitinzima u Judžinu i Oslu. Zbog toga, u Dijamantskoj trci sada zauzima šestu poziciju sa osam osvojenih bodova.

Drugo mesto u Lozani zauzela je Amerikanka Šakila Saunders skokom od 6.68 m, dok je olimpijska šampionka i vodeća u generalnom plasmanu sa 21 bodom, Tiana Bartoleta, imala treći najbolji rezultat 6.65 m. Ruskinja Darija Klišina bila je četvrta sa 6.64 m.

U prvoj seriji je Ivana prestupila, a vodila je Bartoleta sa skokom 6.59 m.

U drugoj je već bilo sve kako treba - Španovićeva je zabeležila rezultat 6.63 m i izbila na vodeću poziciju. Ubrzo je na to mesto u trećoj seriji prešla Darija Klišina skokom 6.64 m, a Ivana je ponovo prestupila.

Već u sledećoj je Ivana vratilo vođstvo - 6.79!

Petu seriju je Srpkinja odlučila da preskoči, u šestoj je prestupila.

Printskrin: lausanne.diamondleague.com Printskrin: lausanne.diamondleague.com

 

Važno je napomenuti da su sa novom sezonom stigla i nova pravila, koja za cilj imaju pre svega da celokupnu ligu učine atraktivnijom, pa se tako tokom cele sezone skupljaju bodovi za plasman na finalni miting, a pobednik je onaj koji u finalu ostvari najbolji rezultat.

Španovićeva će pored nastupa na mitingu u Lozani, bodove i plasman za finale u Briselu imati prilike da ostvari i na mitingu u Londonu koji se održava 9. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA