NE ZNAJU ONI KAKO JE NAMA: Crnogorci bi da gledaju Igre na RTS-u!

"Osjećam se retardirano kad vidim ovo "snimak"... Naučiću koreografiju sa otvaranja OI zahvaljujući RTCG... A da mi krenemo zvati ove iz agencija da nam puste RTS i HRT za vrijeme Olimpijskih igara?" - neki su od komentara nezadovoljnih građana

  • 0

Građani Crne Gore nezadovoljni su programom Radio-televizije Crne Gore zato što ne mogu da prate događaje sa Olimpijskih igara koje bi hteli, a pogotovo zbog toga što na kablovskim mrežama ne mogu da gledaju prenose sa televizija iz okruženja.

Prema pisanju "Vijesti", proteklih dana su građani izrazili nezadovoljstvo o izboru sadržaja koje RTCG prenosi iz Londona.

"Osjećam se retardirano kad vidim ovo "snimak"... Veliko hvala RTCG što su mi omogućili da gledam dizanje tegova za žene i gimnastiku pored košarke, odbojke, rukometa...  Naučiću koreografiju sa otvaranja OI zahvaljujući RTCG... A da mi krenemo zvati ove iz agencija da nam puste RTS i HRT za vrijeme Olimpijskih igara?" - samo su neki od komentara koji su se pojavili na sajtu crnogorskog lista.

O ovom problemu je govorio Milutin Grgur iz sportske redakcije RTCG.

- Od prvog do posednjeg dana imamo ključne, takozvane noseće sportove kao što su atletika, gimnastika, plivanje, tenis. U drugoj sedmici OI, od četvrtfinala eliminacionih borbi pa do samog kraja, gledaoci će moći da vide sve u našim prenosima, te reprizno u snimcima svakog dana. Minimum 12 sati emitujemo direktno iz Londona i iz našeg studija u Podgorici - objasnio je Grgur i dodao da ostali programi moraju dodatno da se plate.

- Veliko je interesovanje bilo za košarkašku utakmicu muških timova SAD i Francuske, ali je nismo imali u ponudi i morali bismo da je platimo 1.700 funti. Shodno budžetu i interesima, prioritet su prenosi utakmica nastupa naših timova i pojedinačno sportista Crne Gore - objašnjava Grgur.

- Što se tiče pitanja zašto gledaoci ne mogu da prate programe drugih televizija, na primer HRT, RTS ili federalne bosansko-hercegovačke televizije, te televizije su kupile prava za svoju teritoriju, a emiteri, odnosno, operateri taj program ne mogu, odnosno ne smeju da emituju jer je RTCG ekskluzivni nosilac TV prava. Mogli bi jedino u slučaju da su oni kupili TV prava Olimpijskih igara, mislim na kablovske operatere i emitere, i otvorili svoj olimpijski kanal i prenosili te mečeve. Pored RTCG, ekskluzivno pravo prenosa na našoj teritoriji ima i Eurosport, tako je i za Italiju i za Francusku - rekao je Grgur.

(Telegraf.rs/Vijesti.me/foto: london2012.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA