≫ 

ŠAMPIONSKA IGRA ĐOKOVIĆA NA VIMBLDONU: Novak razvalio Gulbisa, neočekivani rival u 4. kolu (FOTO) (VIDEO)

Novaka u 4. kolu čeka Francuz Adrian Manarino, koji je eliminisao Gaela Monfisa u pet setova *Ipak, ukoliko srpski teniser bude igrao kao protiv Letonca, 51. igrač sveta neće imati nikakve šanse

  • 20

Novak Đoković se plasirao u 4. kolo Vimbldona nakon što je savladao Letonca Ernestsa Gulbisa bez većih problema sa 3:0 (6:4, 6:1, 7:6). Srpski teniser je odigrao jedan od najboljih mečeva u 2017. godini i dominantno je obezbedio plasman u narednu rundu, gde ga očekuje Adrijan Manarino, koji je napravio iznenađenje i eliminisao Gaela Monfisa sa 3:2 u setovima posle velike borbe.

>>> Agasi je otišao kod Mekinroa posle sramne izjave o Novaku: Andre otkrio šta mu je sve rekao u lice!

Bila je ovo sjajna partija srpskog tenisera, koji je odigrao u šampionskom stilu, podsetio je na onog starog Đokovića, koji je pre godinu dana harao teniskim svetom, i koji je u London tada došao kao aktuelni šampion sva četiri Gren slem turnira istovremeno.

Izuzev manjka koncentracije na samom startu meča, Đoković je odigrao izvanredan meč. Servis ga je sjajno služio, kao i ostali udarci, a ono što posebno može da raduje njegove navijače, jeste i to što su kod Novaka videli onu borbenu iskru u oku, emotivno radovanje u nekoliko navrata, pa čak i nervozu, što često u proteklih godinu dana nije bio slučaj jer se trudio da emocije drži po strani tokom meča.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prvi set nije najbolje počeo za Novaka izuzev prvog servis gema koji je dobio. Već u narednom arbitar Džejk Garner ga je iznervirao, pošto ga je oštetio u dve situacije, zbog čega ga je Novak glasno kritkovao. To je malo i poremetilo koncentraciju Đokovića, pa je u narednom gemu pretrpeo brejk.

Gulbis je prednost čuvao do rezultata 4:3, a onda je Đoković odigrao maestralno završnicu seta. Uzvratio je brejkom i burno je proslavio, da bi potom bio sirugan na svoj servis, a zatim još jednom napravio brejk za vođstvo od 1:0.

Kako je završio 1. set, u takvom ritmu je Đoković nastavio i u 2. setu. Bukvalno je samleo Letonca, i bio je na pragu da ga dobije sa nulom u tom setu. Imao je dve set lopte za 6:0, ali je Gulbis uspeo da sačuva čast i da dobije jedan utešni gem u drugom setu. To je ipak bilo sve za njega, jer je Novak u narednom gemu bio siguran na svoj servis i osigurao je vođstvo od 2:0.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nakon izgubljenog seta, Gulbis je zatražio medicinski tajm-aut, tokom koga je dobio masažu fizioterapeuta. Posle toga je zaigrao znatno bolje nego u 2. setu i na startu trećeg je pružio ozbiljniji otpor, a imao je i brejk šansu u prvom Novakovom servis gemu. Ipak, Đoković se izvukao iz neugodne situacije i nije dozvolio brejk Gulbisu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Letonac je u 3. setu zaigrao znatno bolje. Nije ni imao šta da izgubi i išao je na sve ili ništa znatno agresivnijim udarcima. Bio je sigurniji i na svoj servis i sa većom sigurnošću je osvajao gemove. Ipak, Đoković ga je u stopu pratio i nije dozvoljavao da njegov servis poklekne, te je je čekao šansu u završnici trećeg seta.

Do nje je došao pri rezultatu 5:5, kada je imao jedinu brejk šansu u 3. setu, ali je nije iskoristio. Nakon toga su igrači bili sigurni do kraja na svoj servis, pa se igrao tajbrejk, gde je Đoković bio sigurniji i došao je do pobede nad Letoncem.

Ovo je bio 8. međusobni duel Đokovića i Gulbisa i Srbin vodi sa 7:1 nakon pobede na Vimbldonu. U Londonu je u nedelju tradicionalno slobodan dan, pa će teniseri i teniserke na teren tek u ponedeljak.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA