IZBUŠIŠE NAS HRVATI: Protiv Koreje i Mađarske šansa za četvrtfinale!

"Još 5 minuta i vraćate se 10 godina unazad", rečenica Veselina Vukovića, koja sve govori posle duela sa komšijama

  • 0

Srbija je poražena od Hrvatske u drugom kolu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama - 23:31 (9:13). Loša igra izabranika Veselina Vukovića koji će posle drugog poraza u Londonu morati da zapnu u poslednja tri kola kako bi uspeli da izvade vizu za četvrtfinale.

- Za 5 minuta vraćate se 10 godina unazad - ovom izjavom je Veselin Vuković želi da poruči rukometašima na poslednjem tajmautu šta misli o njihovom izdanju na meču koji su mnogi okarakterisali kao "balkanski večiti derbi".

I zaista tako je. Igra srpskih rukometaša u mnogome je podsetila na neka neslavna izdanja tokom poslednjih godina.

Hrvati su smirenije, pametnije i brže odigrali čitav meč, očigledno željni osvete za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu u januaru ove godine. U tome su uspeli potpuno.

Srbija je bila anemična, a kada bi i nastupili periodi dobre igre u napadu i seriji od dva gola, dešavao se totalni pad u defanzivi, pa serija kojom bi se rivalu prišlo potpuno nije nastupila.

Bili smo na 14:16 u 36. minutu, ali dve lako izgubljene lopte sa igračem više bile su previše. Igra Srbije se od tog trenutka raspala, Hrvati posle kratkog odmora ponovo uhvatili dah i napunili nas do kraja susreta.

Izludeo nas je Čupić u oba poluvremena. Desno krilo Hrvata je kao ludo istrčavalo kontre, a Stanić i Marjanac nisu mogli da urade ništa u situacijama 1 na 1. Na kraju se zaustavio na osam pogodaka.

Iako je učinak naših oslikan kroz konačan rezultat istaćićemo golgeterski najraspoloženije – Marka Vujina i Nenada Vučkovića. Prvi je postigao 6, a drugi 5 golova.

2. KOLO

GRUPA A

Island – Tunis 32:22

Velika Britanija – Švedska 19:44

Argentina – Francuska večeras

Redosled: Švedska, Island 4, Francuska (-1) 2, Argentina (-1), Tunis, Velika Britanija 0.

GRUPA B

Južna Koreja – Mađarska 19:22

Srbija – Hrvatska 23:31

Danska - Španija 24:23

Redosled: Hrvatska 4, Danska4, Španija 2, Mađarska 2, Srbija 0, Južna Koreja 0.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA