IMA VREMENA ZA MEDALJU: Stjepanović šesti u finalu!

Srpski plivač u finalu na 200 metara delfin stilom na polovini trke bio treći, ali nije izdržao do kraja

  • 3

Nova zvezda srpskog plivanja časno je otplivao finalnu trku na 200 metara delfin i zauzeo šesto mesto sa vremenom 1:55,07. Trijumfovao je Južnoafrikanac Le Klos, na podijumu su se našli i Majkl Felps, odnosno Takeši Matsuda.

Momak, koji je sve zasenio trećim rezultatom u kvalifikacijama, pa i odličnim izdanjem u polufinalu u borbi sa plivačkim aždajama ovog doba, više nije mogao od šeste pozicije.

Ali je jedno jasno... Poslao je poruku da je nova zvezda bazena rođenja. Zvezda koja će jurišati na medalje na na narednim olimpijskim igrama.

Istorijsko finale u "Akvatik centru" proteklo je u znaku fenomenalnog Južnoafrikanca. Čekao je poslednjih 50 metara, kako bi stigao do zlata.

Iako su Srbi masovno očekivali medalju preko noći osamnaestogodišnjeg Velje, to u ovom trenutku nije realno. Zadovoljni smo i sa činjenicom da je na polovini trke okrenuo kao treći, ali ga je poslednjih 50 metara ponovo koštalo boljeg plasmana.

Momak, koji živi u Dubaiju, među najjačim je plivačima delfin stilom trenutno na planeti i to je potvrdio na večerašnjem finalu. I od njega bi tek trebalo rezultate koji će obradovati naciju.

Sve u svemu bravo, Veljo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko Bitan

    31. jul 2012 | 21:42

    e moj Veljo, vise te nece ni spomenuti dok ne pobedis sledeci put kao sto te ni dosad nisu spominjali! Tuzno ali istinito. Da si kojim slucajem u Srbiji, ko zna da li bi imao i krov nad glavom! Ovde su cenjeni samo fudbaleri(nemam nista protiv njih) koje bas briga kako ce igrati.

  • Zoka

    1. avgust 2012 | 08:00

    Velja je izdrzao i predstavio nas na najbolji moguci nacin i rezultatom i patriotizmom. Usrecio nas je i samim prolaskom u finale, a za poznavaoce ovog sporta je sve jasno. Zelim mu dobro zdravlje a veliki uspeh mu predstoji sasvim sigurno.

  • Goran

    31. jul 2012 | 21:08

    Niste fer. Ako je zavrsio trku, onda je izfrzao. Ako je u svojim godinama sesti na svetu, onda je to za pohvalu i ponos. U cemu ste vi sesti na svetu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA