Srpski vaterpolo Mesi: Trenutno ima sve titule koje postoje u svom posedu!

Lider srpske vaterpolo reprezentacija Andrija Prlainović je sigurno jedan od najboljih vaterpolista ikada na svetu

  • 1

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović je ako bi se to bokserskim žargonom reklo "Apsloutni šampion sveta"

 

Prlainović koga i zovu Mesi srpskog vaterpola zbog fenomenalnih igara, kreacije, golova i asistencija, trenutno je Svetski,

 

Evropski i Olimpijski šampion sa reprezentacijom, Šampion Evrope sa Solnokom i prvak Mađarske i osvajač Svetske lige sa reprezentacijom.

 

Nije loše i ponoviti da je jedini igrač na svetu sa četiri titule prvaka Evrope sa četiri različita kluba: Partizanom, Crvenom Zvezdom, Pro Rekom i Solnokom.

 

Prlainović je u intervjuu za "Total -vaterpolo" pričao o rivalstvu sa selekcijom mađarske i o svojim planovima

 

S obzirom da ne postoji takmičenje koje Prlainović nije osvojio, pitanje je šta ga motiviše da nastavi dalje iako ima samo 30 godina.

 

- Morate da iskoristite svaku priliku koja vam se pruži u životu. Verujem da imam još dosta godina dobre igre pred sobom. Došao sam do jednog zrelog stadijuma u karijeri i uživam u vaterpolu više nego ikada.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

- Osvojio sam svaku titulu koja postoji, ali i dalje  želim da pobeđujem i da igram najbolje što mogu.

 

Ova ekipa je ostala bez Gocića i Nikića koji su imali ogromno iskustvo, a Srbija je na dva meča Svetske lige imala dramatične završnice, da li je razlog toga njihov odlazak?

 

- U dva meča na turniru smo zaostajali. Od Italijana u finalu gubili smo sa 4:0. To nije uobičajeno za nas, ali ovaj turnir je doabr pokazatelj da ostali timovi naporno rade i da žele da nas pobede. Igrali smo takođe i bez Mandića i Jakšića, pa smo bili možda i autsjaderi protiv Italijana. Ali, pokazali smo kompaktnost uprkos tim situacijama, što nas je dovelo do titule Svetske lige.

 

Očekuje nas Svetsko prvenstvo u Buduimpešti, a svi pričaju da bi finale između Mađarske i Srbije bilo spektakularno.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Mađarska - Srbija je najveći vaterpolo klasik na svetu. Obe reprezentacije su pobeđivale mnogo u poslednjih 20 godina. To bi bila spektakularna utakmica. Ali, svakako bi bila spektakularna za nas i da dođemo do finala protiv bilo kog rivala.

 

- Ne želim da umanjujem šanse drugih ekipa Hrvatske i Italije. Ti timovi takođe spadaju u favorite. Uz nas i mađarsku ova dva tima su promenili najmanje igrača od Rija. Ima još dosta timova i ja ne mislim da bi bilo čudno da se neko drugi nađe u finalu - rekao je Prlainović.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    12. jul 2017 | 23:54

    Majstorčina!!! Živa legenda vaterpola.A i Savić trener..ima sve moguće osvojene trofeje,eto jedino nema Len kup jer ga nije ni igrao kao i Andrija.To je za njih druga liga pa je nedostupno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA