≫ 

Vođa Varvara odgovorio na prozivke: Seljačko navijanje Grobara, kad smo išli na Kosovo nije ih bilo! (VIDEO)

Još se nije slegla navijačka bura zbog skandiranja u Humskoj

  • 34

Jedan navijački performans na meču Partizan - Budućnost izazvao je veliku buru. Grobari su poveli skandiranje "Kosovo je Srbija", na šta nisu dobili odgovor Varvara, što je izazvalo reakciju.

Posle toga su Grobari skandirali "Šiptari, Šiptari", zatim i "Varvari, Šiptari, Kosovo ste izdali", što je izazvalo veliki revolt Podgoričana.

Takođe, velika polemika oko ovoga potegla se i na društvenim mrežama, a na stranici Balkanski navijači ponuđeno je objašnjenje.

- Varvari nisu uzvratili skandiranje Kosovo je Srbija, jer je takav dogovor grupe. Nema politike na tribini. Varvari su jedna od grupa koja najviše posećuje Kosovo sa humanitarnim akcijama! Na slici je vođa Varvara sa majicom ,,Kosovo je Srbija". Na tribini ima i Srba i Crnogoraca i takav je dogovor.

Inače, Varvari su u bratstvu sa Meraklijama iz Niša, koje su takođe bile na utakmici u Humskoj.  Podgorički navijači su ranije isticali poruke "Kosovo je Srbija", ali ovaj put nisu uzvratili Grobarima.

Takođe, u jednoj televizijskoj emisiji iz 2015. godine, stav o Kosovu i Metohiji istakao je i vođa Varvara, Aleksandar Čaka Ivanović.

- Mi skoro svake godine organizovano idemo na Kosmet, na jug Srbije, da pomažemo povratnike, naše ljude koji se vraćaju tamo, kojima je vrlo teško. Vraćaju se na okupiranu zemlju, niko to nije objavio, dobili smo i zahvalnicu manastira Visoki Dečani - rekao je Ivanović, što možete pogledati na snimku od 58. minuta i 30. sekunde.

Čaka je na prozivke odgovorio i preko portala in4s.net.

- Mi nismo ono što su nam skandirali. To što su uradili ide na njihov obraz. To je, da ne uvredim seljake, ‘seljačko navijanje’. Nisu nas isprovocirali da odgovorimo, to nas se ne dotiče. Pogotovo kad dolazi od grobara - naveo je vođa „varvara“, i nije se zaustavio.

- Zna se da se rado odazivamo akcijama za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Na nekima u kojima smo učestvovali Partizanovih navijača nije bilo, a na nekima smo bili zajedno. Nismo i nećemo odgovarati na takve stvari. Oni mešaju babe i žabe.

- Sinoć smo došli u Beograd da navijamo. Pevali smo klubu koji volimo 90 minuta, klubu koji je gubio. To je prava navijačka priča. Na stadionu smo navijači, a na druga mesta stižemo kad treba. Mi furamo svoj fazon, dokazujemo se kroz dela, a njima neka je na obraz to što pišu i pevaju.

Grobari su na meču imali i šetalicu na kojoj su bili serdar Janko Vukotić i kralj Petar I Karađorđević, dok su Varvari na prozivke odgovorili јеdnom pesmom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    12. jul 2017 | 19:37

    Tacno, posto ste vi tamo za zajednickog bosa svercovali cigarete i gudro !!! Nismo isti !!! Izdajnici roda svojega !!! ISTI GAZDA, ISTI SPONZOR, ISTA VERA !!! PARTIZAN IZNAD SVIH VAS I SVEGA !!!

  • ☆☆☆

    12. jul 2017 | 19:48

    Onda ok.Ja sam isto osudio to što nisu odgovorili ali mi je sada i jasno.Za njih je ponižavajuče kao jednu navijačku grupu da im druga navijačka grupa određuje šta će da pevaju.Pevaće kad oni budu hteli.

  • Djeneral

    12. jul 2017 | 19:22

    Ja kao Grobar uopste ne znam čemu skandiranje "siptari" ? Onaj koji je vodio navijanje može samo da se pokrije i da cuti jer pojma o životu nema nego mu izgleda ponestalo repertoara pa udri po braći iz PG.a. A isti taj i ne zna dje je Kosovo ,da suruje sa siptarima skoro neminovno,mora se roba od njih uzeti,pa toliko o patriotizmu i idealima,VODJO DRAGI! I još nešto,Kosovo je deo Srbije koji je bio naseljen pravim Crnogorcima ili Srbima iz Crne Gore,inače je tih 30' godina kralj davao zemlju i ljudi iz CG masovno odlazili dolje,Srbine. Poz,pa umjesto sto urlas idi čitaj istoriju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA