U BEOGRADU JURE "PLUS 2": Partizan loš na Kipru, sam sebe kaznio! (VIDEO)

Crno - beli ništa nisu pokazali na KIpru i moraće kao protiv Apoela pre tri godine da jure ubedljivu pobedu. Aksentijević tragičar meča

  • 0

Partizan je poražen u prvoj utakimici treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona. U Larnaki je bilo 1:0 za AEL posle nespretne asistencije Nikole Aksentijevića ka Vou koji je odlučio utakmicu u 13 minutu.

Defanzivac crno - belih je nespretno reagovao u ranoj fazi meča i ispostavilo se poklonio pobedu kiparskom prvaku koji u srpsku prestonicu stiže sa lepim šansama da se nađe u poslednjoj rundi kvalifikacija.

Partizan je u nezahvalnoj situaciji, jer u revanšu za sedam dana pred svojim navijačima mora da pobedi dva gola razlike.

GDE JE PAMETNA IGRA?

Ono čega su se navijači Partizana najviše plašili dogodilo se. Crno – beli su 90. minuta bili uplašeni, bezidejni, mlaki u defanzivi, što je neophodno izmeniti u narednih sedam dana do revanša u Beogradu.

U potpunosti kontradiktorno onome što je Vladimir Vermezović najavljivao – pre svega pametnu igru.

Ako je desetak uvodnih minuta bilo upoznavanje teritorije onda čudi kako su crno – beli u ostatku susreta bili na distanci od rivala, želeći da im se sve najbolje na utakmici desi “tek tako, samo od sebe“. Neće da može!

Partizan nije stvarao šanse na Kipru (jedna prava i dve poluprilike) i nije zaslužio bolje od ovoga.

U prevedenom, sve je delovalo kao u Nikoziji pre tri godine, kada je Partizan isto igrao, a kao da nije... Tada protiv Apoela.

Ostaje mnogo nedoumica za revanš. Ono što crno – belima nikako ne ide u prilog. Jedan gol Kiprana koji su se večeras pokazali kao ekipa koja može gol da postigne iz svih tipova akcija može da sruši snove crno – belih o ušuškanoj sezoni kada je evropska priča u pitanju.

45 MINUTA ZA DUGU ANALIZU!

Domaćin je do vođstva stigao u 13. minutu posle katastrofalne greške Nikole Aksentijevića. Mladi bek je slabo vratio loptu ka golmanu Stojkoviću, što je znao da iskoristi napadač Kiprana Vu.

Samo koji trenutak kasnije promašaj poluvremena u režiji Stefana Šćepovića. Saša Ilić ga je idealno poslužio na desetak metara oči u oči s domaćim golmanom, ali je lopta posle šuta jedinog napadača crno - belih zakačila Degru i otišla u korner.

Da se u prvih 45 minuta neće sve odvijato dobro po Partizuan moglo se naslutiti u četvrtom minutu. Tada je zabeležio prvu paradu golman Partizana. Žilberto je ozbiljno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Stojković paradom sprečio vođstvo domaćina.

Crno - beli su u početnoj fazi meča nisu snašli na presing domaćih fudbalera u kojima na startu meča nema nijednog kiparskog fudbalera.I utisak je da tokom prvog poluvremena se nisu pitali za mnogo stvari na terenu.

Kad god bi akcija AEL-a imala glavu i rep bilo je opasno po Stojkovića. Crno - beli su tokom prvog dela bili prilično nesigurni u odbrani, što je agilni domaćin znao da koristi.

Zanimljivo, na stadionu Anortozisa je bilo prisutno svega 7.000 navijača, jer domaćin nije pustio ceo kapacitet u prodaju. Međutim, ni sa slabijom bukom od najavljene crno - beli se nisu snašli.

U NASTAVKU...SKORO ISTO!

Šćepović je u 56. minutu uputio prvi udarac ka golu Kiprana u nastavku, ali je solidan polu volej išao pravo u golmana domaćih.

Vladimir Vermeozović je prvu izmenu izvršio u 71. minutu kada je Libijac Zabija zamenio Šćepovića koji je imao jedine dve šanse za crno – beli tim. Do kraja su ušli i Vukić i Lazar Marković, ali Partizan nije pokazao ništa od onoga što je nudio tokom pripremnih utakmica.

Kiprani su evidentno bili sa većom željom i u finišu, jer su u poslednjim minutima nekoliko puta "zujali" oko gola Stojkovića, ali nisu uspeli da zatresu još jednom mrežu Partizanovog golmana. Da se to desilo, mogli bi skoro da potpišemo da Partizan sa igrom iz prvog meča nema šta da traži ni na svom stadionu protiv organizovane i bez straha ekipe AEL-a.

AEL - PARTIZAN 1:0 (1:0)

Strelac: Vuo 13. minut

Stadion: Antonis Papadopulos. Gledalaca:7.000. Sudija: Stanislav Todorov.

AEL (4-4-2): Degra, Airosa, Karitos, Ouou, Dosa, Bebe (od 60. Rui Migel), Žilberto, Dede, Horhe Lourenco (od 67. Edmar), Dikson, Vuo (od 80. Nikolau).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Saša Marković, Babović, Tomić (od 84. L. Marković), Ilić (od 75. Vukić), Lovre, Stefan Šćepović (od 70. Zabija).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA