OMONIJA ODOLELA: Dosadna Zvezda prolaz traži na Kipru!

Jedan gol u Nikoziji bi mogao sve da odluči. Zvezda slabo napadala, Kiprani obavili posao u Beogradu

  • 0

Crvena zvezda nije uspela da savlada kiparskog predstavnika Omoniju u prvom meču treće runde kvalifikacija Lige Evrope. Mreže su mirovale na Marakani 0:0, pa će odluka o učesniku poslednje faze plej - ofa pasti za sedam na u Nikoziji.

Bez Marka Vešovića koji je zaradio crveni karton u prvom meču i neće igrati u revanšu.

Ako može tako da se kaže i drugi dan je kiparski fudbal odneo pobedu nad srpskim. Bar posle prvih poluvremena! Posle pobede AEL-a nad Partizanom, Omonija je napustila neporažena Beograd.

Pre 20 hiljada navijača Zvezda je ispunila obećanje dato navijačima, a to je da će izgarati svih 90 minuta, ali to protiv večerašnjeg rivala nije bilo dovoljno za pobedu. Nema Zvezda mnogo za čime da žali protiv rivala, kojeg gol nije mnogo zanimao. Tek nekolio popuprilika domaćina, jasno govori da će prava bitka tek da usledi.

Na Kipru jedan gol crveno - belih bi mogao sve da reši.

Gosti koji su se predstavili kao vrlo organizovana i stabilna ekipa uspeli su u osnovnoj nameri. Da ostanu neporaženi. Pretili su malo na početku, ali kako je veme odmicalo uspevali su da izdrže sve nalete crveno - belih.

Zvezda u većem delu meča bez konkretne ideje, što bi moglo da predstavlja problem i u revanšu, naročito ako se uzme u obzir da će domaćin igrati mnogo slobodnije.

SLABO ŠTA ZA VIDETI!

Hteli oni to ili ne, "crveno-beli" nisu uspeli da ispune želje navijača i sabiju Kiprane u njihov šesnaesterac odmah na startu. Kako je vreme odmicalo, tako je otpor žilavih Kiprana popuštao, pa je Zvezda preko Maksimovića i Milunovića imala kakve-takve prilike.

Glavom je Milunović šutirao tik iznad prečke u 32. minutu, najavivši veću Zvezdinu inicijativu u narednom periodu.

Gosti su malo toga pokazali u prvom poluvremenu,ali dovoljno da ugroze Bobana Bajkovića.

U 6. i 8. minutu gosti su imali odlične šanse, ali je Bajković imao sreće. Gosti se nisu uplašili navijanja "delija" sa početka utakmice, već su otvoreno pokazali želju za nadigravanjem.

Mogao je i Kristofi pred sam kraj poluvremena da iskoristi grešku Filipa Mladenovića u dodavanju, ali je Bajković bio priseban.

ZVEZDA UGUŠILA I SEBE!

Zvezda je pogušavala da guši goste u drugom poluvremenu. Shodno željama, crveno – beli su veći deo nastavka proveli na polovini Omonije, sporadično pretili do 63. minuta, ali nije to bilo to...

Kiprani su sredinom drugog dela se defintivno opredelili za branjenje svog gola, sa pokušajaem sprovođenja kontranapada.

Zvezda nije dozvoljavala da joj padne koncentracija kao u prethodna dva duela sa Naftanom. Tome je umnogome doprinelo pojavljivane Milana Jovanovića u startu postavu. Iskusni štoper je debitovao za crveno – bele, zamenio mladog Krnetu i odmah je to delovalo mnogo ozbiljnije u poslednjoj liniji Zvezdine odbrane.

Crveno - beli su u poslednjih nekoliko minuta videli šta ih čeka za sedam dana. Ultra brze akcije Kiprana večeras nisu prošle (one koje smo videli pred sam kraj meča), ali je pitanje kako će se sve odvijati za nedelju dana...

CRVENA ZVEZDA - OMONIJA 0:0

CRVENA ZVEZDA (4-3-2-1) : Bajković - Vešović, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Dimitrijević (od 88. Kadu), Mijailović, Evandro - Lazović (od 78. Milivojević), Milunović - Kasalica.

OMONIJA: Leoni - Pavićević, Danijelson, Skaramozino, Nuno Asis (od 69. Žoao Bruno), Špungin, Dos Santos (od 89. Rosa Alveš), Margasa, Markolini, Soareš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA