PETAK ZA MEDALJU: Novak na Mareja, Čavić na Felpsa, kreću atletičari

Sedmog dana na olimpijskim borilištima i Mirosavljev i odbojkašice, a prvi put u Londonu nastupaju Kolašinac, Bekrić, Tomašević, Topić

  • 0

Okršaj Novaka Đokovića i Endija Mareja sa celom Britanijom iza sebe, a onda i Milorada Čavića i Majkla Felpsa u finalu 20om delfin... sedmog dana Olimpijskih igara očekuju nas bitke divova, ali i premijere srpskih atletičara!

Trećeg avgusta na teren prvi izlazi strelac Nemanja Mirosavljev, koji od 10 časova u kvalifikacijama puca u disciplini malokalibarska puška 60 metaka ležeći. Ukoliko se kvalifikuje u finale u disciplini za koju je bolje pripremljen, pucaće za medalju od 13 časova.

Na red je došla i kraljica sportova. U 11 časova, srpsku atletiku prvi predstavlja Asmir Kolašinac, koji učestvuje u kvalifikacijama u bacanju kugle za finale od 21.30, a onda oko 11.25. Biljana Topić učestvuje u kvalifikacijama u troskoku.

Srebrni sa juniorskog Evropskog prvenstva Emir Bekrić u 12.15 učestvuje u kvalifikacijama na 400 metara sa preponama.

Miroslava Najdanovski ponovo ulazi u bazen od 12.10 i pliva u kvalifikacijma 50 metara slobodnim stilom.

Novak Đoković igra polufinale protiv Endija Mareja na Centralnom terenu posle 15.oo po srednjeevropskom vremenu. Srpski i britanski teniser do sada su se sastajali 13 puta, a Ðoković vodi 8:5. Poslednji put igrali su proletos u Majamiju, a pobeda u ovom meču obezbeđuje olimpijsku medalju.

U 20.10 se ponovo vraćamo na Olimpijski stadion, gde se Dragana Tomašević takmiči u bacanju diska. Odatle sledi selidba u Akvatik centar, gde će najbolji srpski plivač Milorad Čavić od 20.37 pokušati da osvoji stotu medalju za Srbiju i nadmaši sjajnog Majkla Felpsa, makar za stotinku.

Program zatvaraju srpske odbojkašice, koje će od 21.oo protiv Sjedinjenih Američkih Država pokušati da zabeleže prvu pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA