SJAJNI SRPSKI ATLETIČARI: Kolašinac u finalu, Bekrić ide dalje uz nacionalni rekord

Asmir bacio kuglu 20,44 metara u prvom pokušaju, pa nije ni bacao drugi i trei put. Emir u sjajnom finišu izborio direktan plasman u polufinale

  • 1

Srpski atletičari odlično su krenuli na Olimpijskim igrama u Londonu. Prvo se  Asmir Kolašinac plasirao u finale takmičenja u bacanju kugle, pošto je danas u kvalifikacijama zauzeo osmo mesto.

Kolašinac je kuglu bacio 20,44 metara, dok je najbolji hitac u kvalifikacijama postigao Amerikanac Risa Hofa - 21,36 m.

Naš bacač nije ni bacao u drugoj i trećoj seriji, pošto je procenio da mu je rezultat iz prve dovoljan za finale.

- Kao što sam najavljivao, ako budu uslovi kakvi meni odgovaraju, a bili su, neće biti problema za finale. U prvoj seriji sam lagano došao do rezultata, nisam išao maksimalno. Rezultat od 20.44 je sigurni pokazatelj da večeras mogu do ličnog rekorda, što mi je i cilj. Žao mi je što je finale istog dana, bilo bi bolje da je za dva dana da mogu da se odmorim. Gledaću da se baziram na svoje bacanje, da ne razmišljam o drugima. Hoću da pomerim svoje granice. - rekao je Kolašinac.

On je dodao da se potajno nada da u finalu može da napravi iznenađenje.

- Sudeći po onome što sam danas video od drugih bacača bilo je problema sa favoritima. Plasman među prvih šest u velikom finalu bi bio uspeh, a medalja da ne pominjem - naveo je Kolašinac i u šali dodao da mu je žao što večeras pre njega u finalu pliva Milorad Čavić pa će on da osvoji 100. medalju, dok će odličje u bacanju kugle biti 101.

Finale je na programu večeras od 21.30 sati po našem vremenu.

Odličan rezultat postavio je i Emir Bekrić u trci na 400 metara prepone, koji se plasirao u ppolufinale. Najbolji srpski preponaš zauzeo je drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi uz novi rekord Srbije 49.21.

U njegovoj kvalifikacionoj grupi pobedio je svetski šampion Britanac Dai Grin sa 48.98.

- Kada je krenula trka imao sam osećaj kao da sam jedino je na stadionu. Bukvalno sam sebe doveo u tu fazu. Psihički sam mnogo radio na sebi i kada je krenula trka nisam ništa registrovao. Mnogo znači poslednjih 100 metara trke, jer smo svi tu. U toj deonici se dobija trka. Danas je sve ispalo dobro - rekao je Bekrić i dodao da sada želi dobro da se odmori za sutrašnje polufinale.

Polufinale je na programu u subotu u 20 sati.

(Tanjug, Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • riki

    3. avgust 2012 | 19:01

    toooooooo majstori bravo!!!!!!!!! Gledam vas u finalu pozdrav iz USA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA