SREBRNA IVANA: Nisam još svesna, sve ovo dugujem tati!

- Nadam se da će medalje osvojiti i Novak i vaterpolisti. Ako bude bio balkon, to će predstavljati potpuno ostvarenje mog sna - rekla je Maksimovićeva

  • 0

Osvajačica 100. olimpijske medalje nije svesna istorije u koju se danas upisala. Ivana Maksimović je odmah posle osvajanja srebra u streljaštvu rekla da će joj tek sutradan doći do glave njen najveći uspeh do sada, a koji duguje svom ocu Goranu Maksimoviću.

- Imam osećaj da je takmičenje kao i svako drugo, odnosno i medalja kao i svaka druga. Ipak, verujem da će sutra da me zvekne i da ću biti svesna šta sam uradila, jer je ovo moj najveći uspeh u karijeri -  rekla je 22-godišnja Maksimovićeva novinarima u Londonu.

Maksimovićeva je navela da se pomalo stvorila fama oko 100. medalje za Srbiju, ali je otkrila da joj je drago što ju je baš ona osvojila.

- Obe medalje koje smo mi strelci uzeli vrede za Srbiju i volela bih da odličja osvoje i Novak i vaterpolisti. Nadam se da ćemo imati pobednički povratak sa OI - istakla je reprezentativka Srbije.

Ona je navela da je finalno takmičenje bilo veoma stresno, ali da je ostala pribrana u odlučujućim trenucima.

- Znala sam da ću imati dobar rezultat ako uspem da se iskontrolišem, što je bitno u streljaštvu. Veoma sam srećna. Imala sam neke slabe devetke, bilo je i treme. Ipak, uspela sam da održim poziciju na kojoj sam bila u kvalifikacijama i da uzmem 100. medalju za Srbiju - objasnila je ona.

Maksimovićeva je navela da je radost odmah podelila sa ocem Goranom, takođe osvajačem olimpijske medalje u streljaštvu.

- Tata je zvao brata, koji je u Crnoj Gori na moru, ali je sve pratio. Sve ovo je za njega. Čuli smo se i pre i posle pucanja, i pre finala i sada čekam da mu se javim. Ovo njemu dugujem - poručila je srpska olimpijka.

Ona se zahvalila na podršci svima u Srbiji, ali i kolegama iz reprezentacije u Londonu, i dodala da se nada svečanom dočeku na balkonu Skupštine grada u Beogradu.

- Ako bude bio balkon, to će predstavljati potpuno ostvarenje mog sna - istakla je osvajačica srebrne medalje.

Maksimovićeva je dodala i da je juče bila tužna zbog poraza Novaka Ðokovića u polufinalu, kao i zbog toga što se Milorad Čavić nije dokopao odličja.

- Nekako je sve bilo kako ne valja, ali su oni stvarno veliki sportisti. Meni je velika čast što sam sa njima u olimpijskom timu i što sam mogla da ih upoznam - zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA