Ronaldinjo poslao fudbalu oproštajno pismo: Mnogi plaču dok čitaju emotivnu poruku brazilskog genija (FOTO)

Velikan je rekao zbogom igri koju je toliko voleo, a koju su zbog njega zavoleli milioni

  • 9

Veliki majstor fudbala Ronaldinjo rešio je da završi karijeru i zvanično.

Iako ga godinama nema u vrhu fudbala, jer se 2011. posle igranja za Milan povukao sa velike scene i igrao gotovo rekreativno u Brazilu, Ronaldinjo je bio i ostao bog fudbala. Poslednju sezonu odigrao je u Flumineseu 2015. godine. Sada je rešio da kaže konačno zbogom fudbalu i to je napisao na Instagramu.

- Hvala ti moj Bože za ovaj život što si mi dao, porodicu, prijatelje i moju profesiju. Posle skoro tri decenije posvećenosti fudbalu, ja sam rekao zbogom mom najvećem snu, snu koji se ostvario. Radio sam ono što volim skoro 20 godina profesionalno i još 10 godina kao dečak.

- Živeo sam intenzivno ovaj dečiji san, svaki momenat, putovanja, pobede, porazi, himna, ulazak u tunel, svlačionicu, na teren, kopačke koje sam koristio, dobre i loše lopte, priznanja koja sam ostvario, zvezde s kojima sam igrao, oni kojima sam se divio i oni koji i dalje igraju i kojima se i dalje divim!

U svakom slučaju, sve je bilo fenomenalno. Moj otac i porodica su me podržavali mnogo da stignem ovde, to je bio timski napor. Došli smo do kraja prve staze, ove predivne priče.

Znate me i i znate da sam stidljiv i da nemam naviku da puno pričam., ali moram da se zahvalim od srca, iz duše, za sve što sam uradio i voleo, svim trenerima, saigračima, vođama, navijačima koji su bili za i protiv mene, vozačima autobusa, dečacima koji skupljaju lopte, garderoberima, sudijama, novinarima... Hvala vam što smo ovu priču napravili zajedno. Bez vas ne bi bilo moguće.

- U Martu ću zvanično objaviti kako će izgledati oproštaj i kakav će biti sledeći korak. Za sada, ovo je moja zahvalnost. Hvala vam mnogo što ste bili izvor moje inspiracije, i saradnici u mnogim pobedama. Hvala vam za poruke podrške  - napisao je između ostalog Ronaldinjo.

Prisetite se nekih od Ronaldinjovih majstorija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buda

    18. januar 2018 | 11:58

    Doktore,sve najbolje!

  • Јован

    18. januar 2018 | 12:43

    Краљ најбољи икад!

  • Gvozdeni

    18. januar 2018 | 22:28

    Ronaldinjo je izmislio sve fore novijeg fudbala,sve ove sadasnje zvezde da ih ne nabrajam,su pokupili njegove carolije..i svi jos drze njegov poster na zidu☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA