≫ 

Novak eliminisan! Tim savladao Srbina u Monte Karlu

Srpski as dobio prvi set, ali na kraju je morao da pruži ruku boljem danas

  • 41

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu posle poraza od Dominika Tima, u tri seta velike borbe - 7:6, 2:6, 3:6.

Poraz je sprečio Novaka da u četrvtfinalu igra derbi sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom, koji, doduše, tek ima da odigra svoj meč osmine finala protiv Rusa Kačanova.

>>> Urlik preokreta: Ovo kod Đokovića nismo videli više od godinu dana! (VIDEO)

U duelu protiv sedmog igrača sveta Novak je na momente podsetio na nekadašnji sjaj, dobro se kretao, udarao lopticu i energično slavio teško dobijene poene. Bilo je dobre energije u njemu, ali više od toga - kriznih momenata.

U prvom setu uspeo je da anulira minus od 2:5, potom u taj-brejku odigra na visokom nivou i povede, međutim nije u nastavku borbe održao isti ritam što je fizički savršeno pripremljeni Austrijanac umeo da iskoristi i preokrene do trijumfa.

Tim je preuzeo punu kontrolu meča sredinom drugog seta, od 2:2 vezao je četiri gema, povratio samopouzdanje pred set odluke gde je, opet, diktirao ritam i delovao bolje od našeg asa.

Ključan za ishod bio je sedmi gem trećeg seta.

Na svoj servis Đoković je imao dve gem lopte (40:15), kasnije još jednu - no, nijednu nije iskoristio. Tim je u tim trenucima pokazao vrhunski tenis, nalazio prava rešenja za svaku situaciju i "brejknuo" Srbina.

Bio je siguran na svoj servis za 5:3, da bi u dugom devetom gemu, pošto je anulirao gem loptu Đokovića, iskoristio svoju drugu meč loptu i upisao veliku pobedu, drugu u karijeri protiv Novaka u njihovom sedmom meču, i drugu vezanu.

VIDEO: Šta je REIKI koji je Novak počeo da praktikuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. april 2018 | 17:28

    Polako. Tek si krenuo sa Vajdom i njegovim treninzima. Bice samo poslusaj njega i vratices se ti. Samo mi nije jasno zasto si ga uopste iterao. Cela godina ti je pala u vodu. Ajde sada glavu gore i nema predaje. Ili ces nastaviti dalje ili penzija. Ocito je da nemas kondicije i da ti nesto u ishrani fali.

  • Sone Violinista

    19. april 2018 | 16:47

    Sampion se polako vraca, nije lako naci pravi ritam I povratiti kondiciju u kojoj je bio posle toliko druge pauze. Uzivajte momci i popravljajte medjusobne skorove sa sampionom dok mozete, a to je do pocetka sezone na betonu, a od tada cete u finalima sakupjati staklene ili srebrne tacne, kako gde...

  • Kibo

    19. april 2018 | 17:13

    Nema on više snage za 3 seta . . . To je to nažalost . Juče je protiv Borne trokirao na pola 2 seta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA