≫ 

Veliki Mančester upriličio doček za pamćenje velikom Vengeru! (VIDEO) (FOTO)

Rezultat je bio u drugom planu kada se ovako ispoštuje karijera neprevaziđenog trenera, ali ostaće zapisano da je Junajted dobio meč 2:1

  • 4

Drugačije nije moglo. Veliki klub kao što je Mančester junajted upriličio je specijalni doček za jednog od simbola Premijer lige Arsena Vengera koji će na kraju sezone, posle 22 godine, sići sa kormila Arsenala.

Junajted je pobedio 2:1 golom Felainija u 91. minut, ali je sve danas bilo u znaku velikog poštovanja koje je klub sa "Old Traforda" i njegove legende iskazale prema dvodecenijskom rivalu.

Venger je pre poečtka utakmice dobio srebrnu vazu iz ruku legendarnog Sera Aleksa Fergusona, najvećeg i najtežeg protivnika kog je imao u karijeri.

Francuski menadžer dobio je ovacije navijača Mančestera, divno je bilo videti ga uz Fergusona, na čas im se pridružio i aktuelni trener Junajteda Žoze Murinjo. Nije bilo zle krvi. Nema je više između Portugalca i Francuza čiji je odnos poslednjih godina bio nategnut do pucanja.

- Bilo je ovo lepo i otmeno što su mi priredili u Mančesteru - rekao je Venger posle meča.

- Dolazio sam ovde toliko puta. Sledeće godine to će biti neko drugi, ali će osetiti drugačiji prijem od ovog.

Foto: Tanjug/Ap

Vengera vežu neke lepe uspomene za "Old Traford", na tom mestu je 2002. godine Arsenal osvojio titulu, ali su to neka srećna vremena dominacije "tobdžija". Sada su uloge promenjene iako ni Junajtedu ne cvetaju ruže, no kada su dueli sa Arsenalom u pitanju, stvari stoje ovako: na psoldnjih 11 mečeva kod kuće Junajted nije izgubio od današnjeg rivala.

Osmesi sa početka meča nestali su na kraju, jer je Vengerov tim nastavio crni niz mečeva bez pobede u gostima ove sezone.

Doduše, Francuz je kalklisao za ovaj meč čuvajući glavnicu snaga za revanš polufinala Liga Evrope protiv Atletika, pa je Junajtedu suprotstavio najmlađi tim koji je izveo u meču Premijer lige još od 2011. godine - 24 godine i 67 dana.

Gol za Mančester, pored Felainija, postigao je Pogba, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Mkitarjan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Калимеро

    29. april 2018 | 21:50

    Тако то раде велики!

  • bakero1010

    30. april 2018 | 00:00

    Kod nas bi navijaci Zvezde ili Partizana gadjali stolicama,bakljama,kamenjem i ostalim predmetima da se desi ovakva siituacija kod nas u fudbalu. Veliki postovanje navijacima Mancestera.

  • Darko

    29. april 2018 | 23:35

    Bravo za Junajted! Svaka čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA