≫ 

Uzalud Bradine bravure, Hjuston je video ubicu Durenta: Brejk šampiona na startu finala (FOTO) (VIDEO)

Gosti poveli u seriji zahvaljujući 37 poena nezaustavljivog Durenta, Hardenovih 41 malo za obrt

  • 0

Kevin Durent je zablistao u prvoj utakmici finala plej-ofa Zapadne konferencije u kojoj je aktuelni šampion pobedom nad Hjustonom 119:106 preuzeo prednost domaćeg terena pred nastavak serije koja je s pravom ocenjena kao finale pre finala.

Naredni meč je za dva dana na istom mestu.

Durent je utakmicu završio sa 37 poena, Kari je dodao 18 (1/5 za tri), a 28 možda i ključni faktor u pobedi Klej Tompson koji je ispalio 15 šuteva za tri poena, pogodio šest, uz to doprineo najvažnijoj seriji početkom poslednje deonice kada su se gosti rezultatski odvojili i do kraja održavali razliku do konačnog trijumfa.

Na drugoj strani briljirao je Džejms Harden sa 41 poenom, Kris Pol je ubacio 23, uz 11 asistencija, a rezervista Gordon 15, no jaču artiljeriju imali su gosti ovog puta, pa će Roketsi morati da pronađu način da uzvrate u drugoj utakmici, ako ne žele neprijatnih 0:2 pred put u Ouklend.

- Ovo je finale Zapada, oni su igrali sa mnogo energije, ali mi smo prvi zadali udarac i nastavićemo tako - poručio je fenomenalni Durent čije su minijature, šutevi sa poludistance i ulazi bili nedokučivi njegovim čuvarima u većini akcija.

Voriorsi su imali jakog aduta i u Tompsonu koji je igrao sa mnogo samopouzdanja i energije. Njegovih osam uzastopnih poena u povoju četvrte četvrtine bili su neverovatno važni za seriju 13:4 koja je, opet, bila ključna za krajnji ishod meča.

Uzvratio je Hjuston preko Hardena, smanjio deficit na 103:96, a onda je opet udario Tompson najjačim oružjem - pogodio je trojku i definitivno usmerio utakmicu u jednom pravcu, za novih deset razlike četiri minuta pre kraja.

Nije ni ovoga puta moglo bez varnica koje kao po pravilu izaziva prgavi Drejmond Grin čiji je duel sa Hardenom podigao temperaturu do usijanja, i to odmah na startu utakmice. Najbolji defanzivac lige krenuo je da izvede loptu posle poena Hardena, ovaj mu se našao na putu i usledio je lakat pravo u bradu što su sudije odmah sankcionisale tehničkom greškom i primirile Grina.

Pogledajte tu situaciju.

Pogledajte i neke od maestralnih poteza Hardena, koji ovoga puta, ipak, nisu bili dovoljni da Hjuston dođe do pobede.

Podsećamo da se drugi meč finala istočne konferencije između Bostona i Klivlenda igra u noći između utorka i srede od 02:30.

"Snajperista" Voriorsa Klej Tompson Foto: Tanjug/Ap
Džejms Harden je božanstvo u Hjustonu Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA