Juče najtužniji, danas najsrećniji dan: Suze Lopetegija na promociji u Realu (FOTO) (VIDEO)

Juče selektor Furije, danas rener "Kraljevskog kluba"

  • 1

Fudbalski klub Real Madrid imenovao je Đulena Lopetegija za novog trenera samo dan pošto je ovaj dobio otkaz na mestu selektora španskog nacionalnog tima. 

Lopetegi je trebalo da vodi Furiju na Mundijalu u Rusiji, ali to će umesto njega preuzeti na sebe Fernando Jero, jer Fudbalski savez Španije nije imao sluha za dogovor sada već bivšeg selektora i prvaka Evrope i objavu o saradnji samo dva dana pred početak Svetskog prvenstva.

>>> ŠOK: Španija smenila selektora uoči početka Mundijala!

Mundijal je za Lopetegija već prošlost, a budućnost u "Kraljevskom klubu" gde je u četvrtak predstavljen uz buru emocija.

- Hvala svima, osećam se delom ove porodice, jučerašnji dan bio mi je najteži od smrti moje majke, ali mi je današnji najsrećniji u životu - gotovo je briznuo u plač novi trener Reala, koji će imati težak zadatak da ponovi rezultate njegovog prethodnika na klupi Zidana.

Lopetegi je kao igrač tri sezone proveo u "B" timu Madriđana Kastilji, još tri u Realu, a i kao trener je već radio u Realovom sistemu, vodeći rezervni sastav slavnog kluba.

Foto: Tanjug/Ap

Neće pamtiti po lepom odlazak sa mesta selektora Španije, sve je krenulo po zlu sa Realovim saopštenjem na sajtu, koje je usledilo samo pet minuta pošto je predsednik Madriđana Perez obavestio predsednika Saveza Rubijalesa o novinama.

Lopetegi je objasnio da je istog dana želeo da istupi u javnost i obelodani dogovor sa Realom, međutim odustao je jer je čekao da se u tabor reprezentacije vrati predsednik Saveza Rubijales.

- Kada je nešto trebalo da saopštim, Rubijales je uvek bio prva osoba koja bi to znala - rekao je Lopetegi, pa otkrio kako je došlo do prekida sa nacionalnim timom.

- Želeo sam da održim konferenciju za medije isti dan, da objavim, ali Rubijales nije bio prisutan, pa sam hteo da ga sačekam. Šta se desilo u međuvremenu, ne znam. Želeli smo samo da budemo iskreni sa svima, da sve bude javno. Skrivanje ne bi bilo dobro.

U priču se uključio i predsednik Reala Florentino Perez, stao u Lopetegijevu odbranu.

- Želeli smo da sve bude transparentno, da se ne desi da vest "procuri" tokom Svetskog prvenstva što je potencijalno moglo da nanese štetu reprezentaciji. Obavestio sam predsednika saveza i sve tri strane su se složile. Imali legitiman sporazum - sve je bilo najnormalnije, očekivala se konferencija Lopetegija i Rubijalesa na kojoj bi to obelodanili. Međutim, onda se desilo da je predsedniku navodno povređen ponos, pa je on iskazao nepoštovanje prema Realu. U prošlosti je bilo mnogo slučajeva da su selektori pre Mundijala preuzimali ekipe, kao Konte, Van Gal... Reakcija Rubijalesa bila je apsurdna, nerazumna i sujetna - poručio je Perez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA