KAO DA SU UKLETI: Vaterpolisti bez finala, pogađali prečke i stative!

Italijani vodili skoro ceo meč i idu u finale - 9:7. Evropski prvaci u borbi za bronzu sa Crnogorcima u nedelju

  • 4

Čekaćemo na olimpijsko vaterpolo zlato još najmanje četiri godine. Srbija je u polufinalu turnira, na kom je veoma dobro gurala, poražena od svetskog prvaka Italije 9:7 (4:2, 2:2,2:1, 1:2). Treću medalju našoj zemlji u Londonu pokušaće da osvoje u duelu za bronzu protiv rivala iz grupe Crne Gore.

Posle bronze u Sidneju 2000, srebra u Atini četiri godine kasnije, pa nove bronze u Pekingu, naš vaterpolo bi mogao da nastavi sa tradicijom osvajanje odličja na Olimpijskim igrama. Ipak,velika šansa je propuštena da se medalja osigura pred poslednjeg meča na turniru.

U duelu starih rivala ponovo je viđen "krvav" vaterpolo, prštalo je od duela, a u takvom odnosu bolje su se snašli Italijani (zar je to čudno?), koji su uspevali češće da pogađaju mrežu Slobodana Sora.

Suviše nervozni, srpski reprezentativci nisu mogli više od časnog poraza. Poveli su 1:0, a onda ispoljili veliku nervozu, uslovljenu delom i sudijskim odlukama, koji su u pojedinim momentima sumnjivim odlukama zaista podgrevale atmosferu na našoj klupi.

Međutim, nisu sudije bile te koje su odlučile meč!

Bili smo na 4:5, pa na 5:6, ali snage ni vremena za drugo finale u poslednjih 12 godina nije bilo.

Možda presudan detalj meča bio je kod rezultata 7:5, kada su Tempesti i okviri gola bili prepreka ka izjednačenju. Skupo su nas koštale dve vezane prečke mladog Mitrovića. Srbija se odlično branila u završnici treće četvrtine.

Italijani odlaze na 8:5, a posle gola Filipovića ponovo smo na dva razlike. Mrtav period, "delfini" su mnogo mašili, ne uspevajući da nadograde odličnu odbranu u tim trenucima.

U prvom polufinalu Hrvatska je lako pobedila Crnu Goru 7:5.

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 3, Mandić, Duško Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrović, Gojko Pijetlović.

ITALIJA: Tempesti, Perez 1, Đito, Filjoli, Đorđeti 1, Felugo 2, Đakopo, Galo 3, Prešuti 1, Fiorentini, Aikardi, Premuš 1, Pastorino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serjoza

    11. avgust 2012 | 00:22

    ZATO STO VAM U REPREZENTACIJI IGRAJU CRNOGORCI - OTETO PROKLETO

  • Ivan Novković

    11. avgust 2012 | 10:54

    ceo svet nam se smije sa proslavom 100.te medalje na olimpijadama. ta naša gramzivost zaista nema granica. miroslav cerar, matija ljubek, đurđa bjedov, mate pralov, mateja svet, jure franko su osvajali medalje za srbiju, pa dajte da budemo ozbiljni. oteto - prokleto! zato nam i ne ide na olimpijadi...kozmičke greške... kićenje tuđim perjem. sramota može da nas bude.

  • trt

    11. avgust 2012 | 09:11

    A zato ti u rukometu srpkinje ne smetaju smrade crnogorski sa stanom u Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA