≫ 

Partizan iznenada prodao jednog od najvažnijih veznih igrača!

Jevtović karijeru nastavlja u Turskoj, crno-belima pola miliona evra od transfera

  • 17

Nastavlja Partizan reorganizaciju tima u letnjem prelaznom roku, pa je posle Leandra Tavambe, koji je karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, crno-bele napustio i / Marko Jevtović. Posle tri sezone u Humskoj, vezista je promenio sredinu i ubuduće će nositi dres Konjaspora, saznaje Telegraf. Turski klub će na konto toga uplatiti osvajaču Kupa Srbije u visini od 500.000 evra, dok fudbalera čeka ugovor na najverovatnije tri godine.

To je zapravo krajnji epilog višednevnih pregovora Partizana i nekolicine klubova, koji su bili zainteresovani za Jevtovića, u kome je Konjaspor odneo pobedu. Jer, naprosto ponudio je najbolje uslove i crno-belima i samom igraču, kome je pored novca bio prioritetan i projekat koji klub nudi. Prilikom odlaska Jevtovi' se odrekao 120.000 evra duga!

>>> Šta Partizan sprema za Rudar? Đukić zamenio napadača!

A, nije bio jedini u trci, pošto je prvu ponudu za Jevtovića posalo Kajzeri, pa Trabzonspor, a zatim se u celu priču umešao u francuski Mec. Pomenuti turski klub je ponudio prvo obeštećenje od 400.000 evra, a zatim je, na insistiranje Partizana, podigao cifru na pola miliona evra.

Iste finansije su stigle i od Francuza, koji su posle početnih 400.000, takođe stigli do 500.000 evra, da bi onda oba kluba dobila mnogo ozbiljniju konkurenciju. Konjaspor se javio i stavio na sto - 500.000 evra.

Partizanu se, logično, ta priča najviše svidela, kao i Jevtoviću, ali valjalo je sačekati nekoliko dana da stigne konkretna ponuda Konjaspora i da se zatim ugovore detalji. To se na kraju i dogodilo, pa je vezista postao član petoplasiranog turskog kluba, u kome će proći lekarske preglede, a zatim potpisati ugovor.

Oproštajna slika sa dirketorom: Jevtoić i Miloš Vazura Foto: Telegraf

Marko Jevtović je u Partizan stigao leta 2015. godine i gledajući rezultate i uloženi novac, može se smatrati jednom od najisplativijih investicija crno-belih u poslednjih nekoliko godina. Što naš narod voli da kaže: “otplatio se svaki uloženi evro”, odigrao je 140 utakmica za crno-bele.

Tokom njegovog boravka u Humskoj, Partizan je osvojio jednu titulu i tri Kupa Srbije, uz to je učestvovao u dve sjajne sezone ekipe u Ligi Evrope, u kojima su crno-beli jednom zamalo prezimili, a pre nekoliko meseci i uspeli da se plasiraju u drugu fazu pomenutog takmičenja.

Otuda klub nije pravio probleme fudbaleru da sam izabere sredinu u kojoj žali da nastavi karijeru, jer je svojim odnosom, posvećenošću i radom, bilo da je skrajnut (što se često dešavalo) ili, pak, glavna poluga tima, mnogo pružio klubu, ne buneći se ni kada su mu dodeljivane uloge, koje mu ne priliče.

VIDEO: Đukić i Zdjelar pred Rudnik: Ulazimo u utakmicu kao da je 0:0

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciki

    18. jul 2018 | 17:48

    Može li neko da ode iz Partizana da da ne mora da oprosti dug? I pitam se otkud dugovi prema igračima kad stalno slušamo kako je klub izmirio sve obaveze. Kako su primanja redovna...Nešto je mnogo trulo u .......

  • Косингас

    18. jul 2018 | 17:18

    Чекајте, људи! Како је опростио 120.000 евра? Јел то била годишња плата? Испаде још да је добро када те клуб не плаћа. Ово само у Хумској има.

  • Marko

    18. jul 2018 | 18:19

    Što i njega Kokeza nije poslao na svetsko u Moskvu sad bi i on i Partizan dobili mnogo više novca,barem pola od onoga za Sergeja?!Samo da je otišao tamo i jedno 5 minuta da potrči po terenu.Kakva bi to tek trgovina bila?!Baš šteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA