Barsin prelazni rok za istoriju: Katalonci prihodovali rekordnu sumu od prodaje igrača

Čak devetorica igrača napustila su tabor "blaugrane" ovog leta, šestorica uz obeštećenje, trojica završila u istom klubu

  • 4

Fudbalski klub Barselona je kao retko kada poslednjih godina više zaradio nego što je potrošio novca u minulom prelaznom roku.

Bilo je tu i iznuđenh poteza uprave španskog prvaka, jer je bilo prekobrojnih igrača van evropske unije, koji su morali da ustupe mesto onima koji su stigli, ali, suma sumarum, bilans je "pozitivna nula" na računu za ovo leto.

Španski prvak je od prodaje šestorice igrača (otišlo ih devetorica, tri bez obeštećenja - Inijesta, Daglas, Adrijan Ortola) prihodovao (zapravo će prihodovati) 124 miliona evra, što je novi klupski rekord kada je reč o zaradi od transfera.

>>> Milivojeviću stigao najbaksuzniji igrač na svetu: Navijači londonskog kluba vrlo uznemireni zbog njegove istorije

Zanimljivo, čak trojicu od šestorice Barsa je prodala jednom klubu - Evertonu, koji je uzeo Lukasa Dinjea (20 miliona), Jerija Minu (31.7) i Andrea Gomeša (pozajmica, 2 miliona).

Đerard Delofeu je takođe završio u Premijer ligi, on u Votfordu za 14.5 miliona evra, Aleiš Vidal u Sevilji za 8.5 miliona, dok je najbolji posao, i neverovatan u neku ruku, napravljen kada je u pitanju Brazilac Paulinjo, koji je pre samo godinu dana stigao na "Nou Kamp" iz kineskog Gvangdžoa, da bi već ovog leta vraćen tamo, isprva na pozajmicu, uz opciju koja je najizvesnija da ga kineski klub otkupi za 50 miliona evra.

Lukas Dinje je jedan od trojice igrača koje je Barsa prodala Evertonu Printskrin: Youtube/Guardian Football

Katalonci su Paulinja proglasili viškom van evropske unije, prodaja je bila neminovnost kako bi se otvorio prostor za Artura i Malkoma, pa je sa Kinezima sklopljen vrhunski dogovor.

Naravno, klub kakav je Barsa nije mogao bez pojačanja, stigla su četvorica za koje je izdvojeno gotovo identična suma koja je prihodovana, što pokazuje da se Katalonci strogo pridržavaju Uefinog finansijskog fer-pleja (koliko zaradiš, toliko potrošiš pravila).

Stigli su Malkom iz Bordoa za 41 milion, Klemen Lengle iz Sevilje za 36, Artur iz Gremija za 31 i najveće ime od svih, ali i najpristupačniji Arturo Vidal iz Bajerna, koji je plaćen 18 miliona.

Kako će se svi oni uklopiti uuz Mesija, Suareza i ekipu, videćemo već u nedelju kada ekipa igra sa Seviljom Superkup Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    10. avgust 2018 | 15:20

    A prosle godine samo Neymar 220 miliona, ne ide vam matematika :-)

  • Rockiy

    10. avgust 2018 | 15:11

    A kako to oborise rekord kad su samo Neymara prodali za 222M prosle godine

  • katarza

    10. avgust 2018 | 16:41

    Kad nesto citate pokusajte razumiti, kaze se koliko su zaradili jesu prodali Neimara a koliko su platili za Kutinja i Dembelea.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA