ZLATNA BRONZA: Srbija jača od najveće krađe u istoriji vaterpola! (FOTO)

Cela hala u Londonu zviždala je sudijama, koji su masakrirali "delfine", ali su majstori bili jači od nikada viđene nameštaljke. Crna Gora još nije dorasla Srbiji u ovom sportu

  • 77

Uz rat u bazenu srpski vaterpolisti osvojili su medalju. Bronza, koja će se danima slaviti kao zlatna medalja, osvojena je protiv Crne Gore 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1). To je četvrto odličje srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Londonu i četvrta medalja "delfina" zaredom na OI, srebro je osvojeno u Atnini 2004. godine, a bronze 2000. u Sidneju, 2008. u Pekingu i sada.

Srpski vaterpolisti bili su jači i od protivnika i od skandaloznih sudija, koji su tokom celog meča tendenciozno sudili u korist Crnogoraca. Protiv Srbije dosuđena su tri peterca, šest golova primili smo sa igračem manje, dosuđeno nam je desetak kontrafaulova, isključeni su Duško Pijetlović, Mitrović, Gocić, Rađen, Aleksić i, kao vrhunac svega, selektor Dejan Udovičić i trener Dejan Stanojević.

Meč je počeo "normalno", prvu četvrtinu dobili su naši vaterpolisti 3:2, posle dva vođstva Crnogoraca, u drugoj je "zaribao" napad, dozvolili smo preokret od 4:3 do 4:5, postigavši samo jedan gol u tom periodu.

Posle nepuna tri minuta igre, u trećoj četvrtini Crna Gora je prvi put povela sa dva razlike, 6:4, ali srpski vaterpolisti odmah su uzvratili golom Duška Pijetlovića, a zatim, u sledećem napadu, prvim golom Rađena na OI i izjednačili na 6:6.

Crnogorci su zatim iz peterca poveli 7:6, a Živko Gocić zaradio je treće isključenje i za njega je meč bio gotov. Filip Filipović poravnao je na 7:7, Jokić ponovo dovodi Crnu Goru u vođstvo, Duško Pijetlović izjednačuje, Janović 9:8 za Crnu Goru (šesti gol postignut sa igračem više), a onda iz peterca uvećava prednost na 10:8. U poslednjem napadu u trećoj četvrtini srpski vaterpolisti dvaput pogađaju okvir gola.

Milan Aleksić zaradio je treće isključenje posle minut i po u poslednjoj četvrini, a Crna Gora realizovala je treći peterac i povisila vođstvo na 11:8.

Nadu je probudio Filip Filipović svojim drugim golom, a zatim i Slobodan Nikić kada je smanjio na 11:10.

U ključnim trenucima isključen je do kraja meča Duško Pijetlović, a zatim i Mitrović. Srbija je preko Filipa Filipovića ipak izjednačila na 11:11, da bi 55 sekundi pre kraja Vanja Udovičić postigao pobedonosni gol. U tim trenucima sudije su potpuno izgubile prisebnost, isljučili su našeg selektora Udovičića i trenera Stanojevića, dvaput davale Crnogorcima igrača više u poslednjem minutu, ali nisu uspeli da spreče pobedu boljeg - reprezentacije Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana93mne

    12. avgust 2012 | 17:47

    Je li vas sramota da ovako objavljujete tekstove? Niko vas ne tjera da pišete o Crnoj Gori, našem uspijehu(Rukometasica) dobroj igri vaterpolista. Nemate pravo da omalovazavate naše uspjehe nerevelantnim informacijama! Upravo ste vi da nazovem novinari tkz sedma sila krivi za zaostrene odnose Crnogoraca i Srba. Molim da više ne 'blejite'!

  • Milos

    12. avgust 2012 | 17:30

    IZ CRNE GORE SAM ALI SRBIN SAM NEKA STE NAS DOBILI VOLIM VAS NAJVISE A NE DA NAVIJAM ZA OVO GOVNO OD DRZAVE STO NAS KRADE CIJELI ZIVOT!!!

  • Aleksa CG

    12. avgust 2012 | 17:47

    Pi smucili ste mi se vise Srbi hahahahahha najveca kradja krsta mi jel moguce da ste ovo objavili,a koliko ste samo vi dobili iskljucenja i peteraca pa nikom nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA