≫ 

Ludilo u Nemačkoj, magični Šreder obradovao Srbiju! Neverovatna utakmica i poraz Izraela koji nas je približio Mundobasketu (VIDEO)

Plej domaće selekcije nabacio alej ap Kleberu u poslednjoj sekundi za produžetak u kojem su Nemci slomili goste i udaljili ih od Svetskog prvenstva u Kini

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije u samo nekoliko sati dobila je sjajne vesti iz Tbilisija i Lajpciga, gde su prvo Grci, a onda Nemci, u hičkokovski režiranim završnicama utakmica savladali direktne konkurente naše selekcije za treće mesto u grupi L, Gruziju i Izrael.

O Grčkoj pobedi smo već pisali, a još veća drama sa srećnim krajem i po Srbiju desila se u Nemačkoj gde je Izrael ispustio dvocifrenu prednost (68:51 u trećoj deonici), na kraju primio poene u poslednjoj sekundi, a onda doživeo totalni slom u dodatnom vremenu (20:6 u produžetku za Nemce).

Sa ova dva meča čiji su konačni rezultati stigli poručeni za Srbiju, Gruzija (3-5) i Izrael (3-5) napravili su veliki korak unazad u borbi za treće mesto, poslednje koje vodi u Kinu na Svetski šampionat, dok su Nemci, uz Grke, overili prolaz u Kinu (oba tima 8-0 skor).

Selekcija Aleksandra Đorđevića ima pobedu više od najbližih rivala (i meč manje sa Estonijom, koji je u toku), tri kola pre kraja kvalifikacija.

Srbiju najznačajniji izazov očekuje upravo u Izraelu krajem novembra kada će u direktnom duelu sa domaćom selekcijom igrati za overu plasmana na Mundobasket, ali zbog poraza Izraelaca u Nemačkoj, i eventualni neuspeh u tom duelu održao bi nas ispred najbližih pratilaca.

Navijači u Lajpcihu videli su majstorije lidera Nemaca Denisa Šrudera, koji je NBA partiju garnirao alej ap asistencijom iz auta ka Kleberu 0,7 sekundi pre kraja, za 92:92 i produžetak u kojem je postojao samo jedan tim.

Šreder je nastavio dominaciju, na kraju je meč završio sa impresivnih 30 poena i 13 asistencija! Pratio ga je Robin Benzing sa 24, Zvezdin Maik Cirbes igrao je 13 minuta i upisao 6 poena za pobednički sastav.

Pogledajte ključne poene Nemaca za produžetak.

Nemačka je, posle Grčke, druga selekcija koja je izborila prolaz na Svetsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA