≫ 

Partizan od rutine do drame u Lazarevcu: Crno-beli zakomplikovali pred kraj, Mirković "video" Uroševića (VIDEO)

Branilac trofeja u rezervnom sastavu savladao Kolubaru 2:1 u meču 1/16 finala masovnijeg takmičenja

  • 24

Lako je Partizan preskočio Lazarevac, doduše uz dozu drame pred kraj, Kolubara je bila "lak plen" za crno-bele u 1/16 finala Kupa Srbije, na kraju 2:1 u korist favorita golovima Nemanje Nikolića i Armina Đerleka, uz dve asistencije vrlo zapaženog levog beka Slobodana Uroševića.

Gol za srpskoligaša postigao je Stefan Matijević u 76. minutu.

Trener Partizana Zoran Mirković promenio je gotovo kompletnu postavu u odnosu na buran derbi sa Zvezdom, nije bilo Stojkovića, Rikarda, Valjentea, Zakarića, Pantića, Jankovića u postavi, pa su šansu da se pokažu dobili "drugopozivci" od kojih se najviše istakao već pomenuti Urošević.

Momak koji je stigao prethodne zime iz Napretka i te kako je skrenuo pažnju na sebe prodorima i cetaršutevima koji su pogađali cilj, zaintirigrao je navijače crno-belih pa ne bi čudilo da i u nastavku sezone sve češće bude prva opcija uz levu aut liniju.

Njegove zamisli na pravi način su ispratili Nikolić i Đerlek rutiniranim reakcijama posle proigravanja Uroševića.

VIDEO: Grobari hteli da "lupe bananu" igraču Kolubare

Od starta je Partizan nametnuo inicijativu, bilo je samo pitanje vremena kada će ona biti materijalizovana golom. Lazarevčani su prvi put kapitulirali u 19. minutu, Nikolić je prihvatio loptu koju je poslao Urošević, dobio duel pred golom, a onda malo i uz srećne okolnosti, pogodio.

Lopta je na putu ka mreži zakačila jednog defanzivca Kolubare u leđa, prevarila golmana čiji je trud da je dohvati bio uzaludan.

Partizan je u nastavku igrao taman onoliko koliko je trebalo da održava prednost protiv nedoraslog rivala.

Sve je u pogledu pobednika bilo rešeno početkom drugog poluvremena, mada ni do tada nije bilo ni najmanje dileme. Ponovo je Urošević iskreirao akciju, savršeno je proigrao Đerleka koji se nalazio otrpilike na penalu i precizno pogodio.

Tempo igre je od tog trenutka splasnuo, gosti kao da su samo čekali kraj meča, indolentno su se ponašali, pa su za takav odnos prema igri i kažnjeni - efektnim golom Matijevića u 76. minutu, posle čega je Mirković morao da interveniše zarad bolje zaštite prostora i gola, uvodeći Šćekića umesto Ivanovića.

Kolubara je do kraja imala još jednu priliku, zapravo dve situacije posle centaršuteva Ljube Baranina iz auta - oba puta uskomešala se odbrana crno-belih. Posle drugog kritičnog ubacivanja Baranina i nesigurne intervencije Kljajića, usledio je udarac koji je, na sreću gostiju, završio u naručju golmana crno-belih.

KOLUBARA - PARTIZAN 1:2

(Matijević Nikolić 19, Đerlek 49)

KOLUBARA: Tanasijević,  Jeličić, Baranin, Cvetković, Cmiljanović, Dabić, Kaličanin, Zolnajić, Kočić (od 72. Matijević), Čadikovski (od 55. Jovanović), Stojanović (od 61. Stevanović).

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević (od 64. Cucin), N. R. Miletić, Ostojić, Urošević, Kosović, Smiljanić,Đerlek, Ilić (od 74. Janković), Ivanović (od 81. Šćekić).

Parovi 1/16 finala Kupa Srbije

Kolubara - Partizan 1:2

Bačka Topola - Rad 2:0

FK Inđija - Zemun 0:2

Mladost - Spartak Subotica 0:2

Radnik - Radnički Pirot 5:0

Sinđelić Beograd - Voždovac 1:0

Javor - Novi Pazar 3:0

Inđija - Zemun 0:2

Proleter - Mladost  1:2

Mladost Bački Jarak - Čukarički 0:2

Sloboda - Borac 0:3

OFK Bačka - Budućnost 1:2

Mačva - Radnički 1923 1:0

Vojvodina - Teleoptik 2:0

Radnički Niš - Bežanija 4:1

17. oktobar

Dinamo Vranje - Crvena zvezda

Napredak - Metalac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. septembar 2018 | 14:43

    Ovo takmicenje za partizan je od velikog znacaja ove sezone! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Vux od lepenice

    26. septembar 2018 | 16:50

    Jel ga priznao Mustafa

  • ...

    26. septembar 2018 | 16:54

    Po kvalitetu tu su negde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA