Brazilci kivni na srpske odbojkašice, spekulišu da su "prepustile" pobedu Japankama

Očekivali su Južnoamerikanci jači otpor Srpkinja protiv njihovog direktnog rivala za plasman u "Top 6"

  • 5

Srpske odbojkašice pretrpele su prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, koji je "bezbolan" za igračice Zorana Terzića, jer su se već plasirale u sledeću fazu šampionata sa prethodnih sedam vezanih pobeda, ali je i te kako zaboleo brazilski nacionalni tim.

>>> Srpkinje poražene prvi put na Svetskom prvenstvu, ali su bez brige - druga faza je osigurana!

Južnoamerikanke su pobedile direktnog konkurenta za plasman, Holandiju, rezultatom 3:2, ali im nikako nije išao "na ruku" preokret Japanki protiv Srbije za konačnih 3:1, zbog čega sada moraju da "tuku" selekciju domaćina maksimalnim rezultatom u setovima da bi prošle dalje.

Svaki drugi rezultat, čak i pobeda Brazilki, vode Japan dalje, uz Holandiju i Srbiju koje su se obezbedile za prolaz u "Top 6".

Zbog preokreta u Nagoji gde je Srbija dobila prvi, pa izgubila naredna tri seta, Brazilci negoduju, idu čak dotle da optužuju selektora Srbije Zorana Terzića da je namerno odmarao najbolje igračice u većem delu meča što je odvelo naše devojke u poraz, automatski oborilo šanse Brazilkama pred poslednje kolo.

- Postojala je bojazan kakvu će postavu poslati na teren selektor Srbije Terzić. Na početku, krenuo je sa gotovo najjačom postavom, u kojoj jedino nije bilo najbolje poenterke Tijane Bošković. Prvi set je osvojen, ali je u nastavku Terzić izvukao iz igre Bjelicu i Rašić i nije ih više uvodio u igru, što je bio znak da se ide u poraz - pišu brazilski mediji u osvrtu na meč čiji je epilog praktično eliminisao njihovu selekciju iz borbe za "top 3" u grupi.

Podsetili su Brazilci, čisto da još upotpune sumnje u poraz Srbije, da naše devojke do meča sa Japanom nisu izgubile nijedan set na šampionatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA