OZBILJNI PROBLEMI JANKOVIĆEVE: Eliminisana u Sinsinatiju, ispada iz Top 40!?

Srpska teniserka imala servis-gem za pobedu u prvom setu, zatim i tri meč-lopte u trećem, ali u drugo kolo Sinsinatija ide Kineskinja Peng

  • 0

Posle tri seta, drame i preokreta, prekida zbog kiše, Jelena Janković je loše startovala na turniru u Sinsinatiju gde je branila finale od prošle godine. Kineskinja Šuai Peng je iskoristila očajnu sutiaciju sa formom, ali i koncentracijom naše teniserke i pobedila je sa 5:7, 7:5, 7:6 (8).

Ponovo je Jelena ispustila sve, ponovo se igrala sa živcima navijača, ponovo razočarala i postavila veliko pitanje o svojoj igri, koja dobar period unazad ne valja nimalo.

Servis-gem za pobedu u drugom setu, ali i tri meč-lopte u tajbrejku trećeg seta nisu bili dovoljni za slavlje naše teniserke!

DOBRA, LOŠA, OČAJNA!

Jelena je prvi set prelomila u verovatno najboljem trenutku po nju. Na 5:5 je oduzela servis protivnici, a onda uz malo muka, ipak uspela da pre taj brejka stigne do vođstva.

Ali šta se onda desilo sa nekada najboljom teniserkom planete, malo ko zna…

Kod 5:4 Jelena je imala priliku da na svoj servis ekspresno završi posao i prekine mini-seriju KIneskije u duelu sa njom od dve pobede. Peng se izdgila iznad teške situacije u kojoj se našla, mada je bolja definicija, da je Jelena jednostavno u jednom gemu prosula sve što je gradila prethodni period i najavili loš epilog.

Peng uzima tri vezana gema (dva brejka) i stiže do izjednačenja.

Jelena je nastavila da ruži sve teorije psihologije. Očekivalo se da će po dobrom receptu, njoj svojstvenom, da padne u odlučujućem periodu, a ona je krenula brejkom. Stigla je do 2:0, usledila je pauza zbog kiše, a onda izgubila dva gema. Usledio je novi brejk naše teniserke i to je značilo da je vratila samopouzdanje...do novog izgubljenog servisa.

Brzo se došlo do 6:6, Jelena je u taj-brejku stigla do 6:3 i dva servisa za pobedu. Vratila je Kineskinju u igru, izdržala do 8:8, ali kada je Peng prvi put povela, odmah je i realizovala meč-loptu.

Njena je treća uzastopna pobeda nad Jankovićevom postavila novi veliki znak pitanja ispred naše teniserke, koja će posle gubitka velikog broja bodova nastaviti trend srozavanja na WTA listi, a čak bi mogla i da ispadne iz prvih 40 na listi.

(S.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA