TOLETOV PAJTAŠ: Potpredsednik FSS robijao 15 meseci!

Goran Milovanović, predsednik Regiona Istočna Srbija i prvi čovek Jagodine, u zatvoru proveo 15 meseci zbog malverzacija, dok je prekršajno gonjen zbog siledžijskog ponašanja i Zakona o bezbednosti saobraćaja

  • 1

Krovna fudbalska organizacija u Srbiji krši sopstveni statut! Naime, prema informacijama, ali i dokumentima do kojih je beogradski dnevni list "Informer" došao, Goran Milanović, potredsednik FSS-a i prvi čovek Regiona istočne Srbije pre 20 godina robijao je 15 meseci!

Sada najbližem saradniku predsednika Tomislava Karadžića suđeno je zbog privrednih malverzacija posle kojih je stekao 1,25 milijardi tadašnjih dinara. Međutim, Milovanović je, kako piše "Informer", prekršajno gonjen i na osnovu Zakona o bezbednosti sabraćaja, ali i siledžijskog ponašanja.

Prvi čovek Jagodine robijao je 15 meseci, od 1. januara 1992. godine do 30. marta sledeće! Zbog ove činjenice ne bi smeo da bude na rukovodećem položaju u FSS-u, jer Statut FSS-a u članu 36. kaže da kandidat za neku funkciju ne može da bude lice koje je osuđivano za krivična dela iz člana 59. stav 4. Zakona o sportu, dok traju pravne posledice osude.

Iako je zakon eksplicitan, mnogi tvrde da sada ne postoji osnov da se Milanoviću pravno ospori izbor u sastav aktuelne fudbalske vlade.

- Ne mogu da komentarišem samu presudu, pošto je nisam video, ali pretpostavljam da mu je, kao što je to uobičajeno, izrečena i mera bezbednosti, to jest da javnim poslom ne sme neko vreme da se bavi, maksimalno do pet godina - za "Informer" je rekao advokat Vladimir Bojović, i dodao:

- Dakle, zakonski ne postoje prepreke, ali smatram da je na to mesto trebalo da bude izabran čovek čiste biografije.

Usput, Milanović je u junu izabran na poziciju predsednika RIS-a, na istu sa koje je u zatvor otišao prethodnik Dragan Đorđević, koji je uhapšen septembra 2011. zbog finasijskih malverzacija i zloupotrebe službenog položaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pele

    17. avgust 2012 | 12:50

    Pa to mu dodje kao preporuka.Kod njih je to kao u atletici-javna je tajna da se do takvih rezultata dolazi dopingom.E sad,nekog uhvate,nekog ne,nekog ni ne smeju da uhvate.Tako je i u nasem fudbalu(politici,drzavi)-svi maznjavaju lovu,a neko natrci pa ga uhvate,neko ne,a nekog ni ne smeju da uhvate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA