SRBIJA - CRNA GORA (20:30): Bez Lučića u derbiju

Večeras u Kombank areni košarkaši Srbije dočekuju reprezentaciju Crne Gore u drugom kolu kvalifikacija za EP. U daljem toku kvalifikacija jedan od najboljih igrača Vladimir Lučić zbog povrede neće biti na raspolaganju treneru Ivkoviću

  • 0

Večeras derbi u Kombank (Beogradskoj) areni.

Preuranjeno je govoriti o tome da će ovo biti meč za prvo mesto u grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji, ali biće večeras (20:30, TV) sigurno najjači meč i košarkašima Srbije i košarkašima Crne Gore.

U prvom kolu i jedni i drugi su bili sigurni. Srbija je očekivano savladala Island 91:78, dok je Crna Gora bila bolja od Izraela 75:69.

Srbija očekuje ovaj meč skoro potpuno spremna, ali postoji jedna izmena. Umesto Vladimira Lučića koji je zadobio povredu tokom utakmice sa Islandom, igraće njegov saigrač iz Partizana Danilo Anđušić.

U pitanju je ruptura kvadricepsa, što znači da je pred njim višenedeljno mirovanje.

- Bio sam bliži odluci da Nenad Krstić ne igra, ali se pojavio novi problem u vidu povrede Vladimira Lučića, zbog koje će propustiti ostatak kvalifikacija. Veoma mi je žao zbog toga, posebno jer je u kratkom roku iskoristio šansu i stekao vrlo visok rejting - rekao je Ivković.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da njegov tim mora da zabeleži pobedu protiv Crne Gore, jer je kvalifikaciona grupa za plasman na Prvenstvo Evrope veoma teška.

- Očekuje nas značajna utakmica, grupa je najkvalitetnija, najobimnija i najteža, imamo putovanja na Island, u Estoniju, Slovačku i Izrael. Osnovni takmičarski cilj je da moramo da pobedimo, ali ne želim da to igračima bude imperativ. Očekujem da uđemo u takmičarski ritam, što zbog napornog puta nismo imali na Islandu - rekao je Ivković na konferenciji za medije u Kombank areni.

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Luka Pavićević rekao je da Srbija ima jedan od najjačiih timova u Evropi, i prepustio joj ulogu favorita.

- Utakmica u Beogradu predstavlja veliki izazov za našu reprezentaciju, koja se u ovim kvalifikacijama ponovo formira. Očekujem od igrača da u utakmicu uđu maksimalno motivisani shodno kvalitetu protivnika i važnosti meča. Ne bi trebalo da stvaramo imperativ u ovakvoj utakmici, jer je Srbija favorit. Već četiri godine predvodi ih Dušan Ivković i predstavljaju jednu od najjačih selekcija u Evropi - rekao je Pavićević, a preneo sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Ostale mečeve u našoj grupi igraju Izrael - Estonija i Slovačka - Island.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA