Prosinečki otišao iz Zvezde, Sale Janković potvrdio da je bio na pregovorima (VIDEO)

- Strahovito mi je žao što ostavljam Zvezdu pred evropsku utakmicu protiv Bordoa... Moja odluka nije proistekla iz remija protiv Rada, lomio sam se već dva meseca - bilo je prvo što je rekao Prosinečki

  • 3

Robert Prosinečki nije više trener fudbalera Crvene zvezde, pošto je danas sporazumno raskinut ugovor između hrvatskog trenera i kluba. Prethodno je Prosinečki obavestio upravu crveno-belih da više ne želi da obavlja funkciju šefa stručnog štaba i podneo ostavku.

Prosinečki je razgovarao sa čelnicima kluba pre jutrošnjeg treninga, a u toku je njegovo obraćanje medijima.

- Strahovito mi je žao što ostavljam Zvezdu pred evropsku utakmicu protiv Bordoa, ali možda ovo bude dodatni stimulans za igrače. Moja odluka nije proistekla iz jučerašnjeg remija protiv Rada. Lomio sam se već dva meseca - bilo je prvo što je rekao Prosinečki, a zatim je nastavio:

- Žao mi je igrača, verujem u njih, ali ova odluka je samo moja, jer se više ne osećam sposobnim da vodim Crvenu zvezdu - rekao je hrvatski stručnjak, dodavši da mu me je žao, ali da je takav život trenera i igrača i da će Zvezda i dalje biti njegov klub.

Prema njegovim rečima ne oseća se iskorišćeno, jer je godinu i po dana pošteno radio svoj posao.

- Ovaj tim ima veliku budućnost, devet reprezentativaca koji znaju da igraju, ali potrebno je vreme da se naprave rezultati. Osvojili smo Kup prošle sezone, očekujem i prvenstvo.

Na pitanje da oceni svoj rad Prosinečki je rekao:

- Možda je bilo grešaka, ali napravljena je ekipa koja ima budućnost. Možda nisam realan kad sudim o njima jer smo svaki dan zajedno. Hteo sam da igramo što bolje i imamo pobednički duh - poručio je Robi.

Prosinečki je istakao da se teška finansijska situacija u državi reflektuje i na fudbalske klubove.

- Nemam nijednu drugu ponudu i trenutno ne razmišljam o tome - zaključio je Prosinečki.

Crvena zvezda je sinoć na startu prvenstva Srbije remizirala sa Radom 2:2, a u četvrtak uveče očekuje je prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Bordoa.

JANKOVIĆ: NIJE MI PONUĐEN POSAO, NIŠTA NE ODLUČUJEM BEZ FSS

Prvi kandidat za novog trenera Crvene zvezde Aleksandar Janković potvrdio je da je bio u Ljutice Bogdana, ali da mu nije ponuđen posao.

- Nije mi ponuđen posao, bilo bi neukusno danas da mi ponude posao jer je tek otišao Prosinečki iako je cajtnot. U Zvezdi su svesni da imam važeći ugovor sa Savezom prema kojem imam obavezu, i to jeste otežavajuća okolnost - rekao je Janković za Sport FM.

- Postoji interesovanje, kad god se dogodi smena trenera pominjem se ja. Iz poštovanja prema zvezdinim navijačima, moram da kažem da u suštini nije zgodna moja situacija, jer imam posao, završavam dvogodišnji ciklus sa mladom reprezentacijom. Dakle nisam u čistoj situaciji, nisam slobodan.

Janković je za Sport FM rekao da prihvatanje posla trenera crveno-belih mora da bude u dogovoru sa Fudbalskim savezom Srbije.

- Zvezda je mnogo više od posla za mene, ali ne mogu da kaže da sam jednom u Zvezdi. Za 15 dana imam odlučujuću utakmicu sa mladom reprezentacijom... razgovoraćemo kada dođe vreme. Savez je deo cele priče, i eventualni dogovor mora da ide preko Saveza, jer imamo sjajnu saradnju već dve godine. Ukoliko dođe do dogovora on mora biti zajednički. Verovatno postoji mogućnost za takvo rešenje.Videćemo, i ranije je bilo ponuda za posao pa nisam napustio ovaj posao.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    20. avgust 2012 | 17:31

    Mnogo ga volim (Prosinecki), ali ga pretera. Krneta da igra.....pa jos i Milunovic cele godine sa klupe da ulazi, stvarno kretenski.

  • zvezdas

    20. avgust 2012 | 18:51

    kakva tuga jbt ode hrvat sa cela srpskog tima

  • jova

    20. avgust 2012 | 19:02

    Ako dođe Janković odlično!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA